Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Αύξηση του κατωτάτου μισθού ζήτησε η ΓΣΕΒΕΕ



Επιστροφή στα προ της κρίσης επίπεδα των μισθών και πάγωμα για τρία χρόνια θα προτείνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης στο διάλογο με την ΓΣΕΕ για το ύψος του κατώτατου μισθού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κορκίδης πρότεινε ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί στα 701 ευρώ από τα 586 που είναι σήμερα και εισηγήθηκε ο ανασχεδιασμός των εργασιακών σχέσεων να γίνει σε λευκό χαρτί και εφ’ όλης της ύλης, κρατώντας όλα τα θετικά και διορθώνοντας τις υπερβολές του παρελθόντος.


Πάντως, στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα με τον υπουργό εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση οι επαγγελματοβιοτέχνες της ΓΣΕΒΕΕ ζήτησαν αύξηση και "κλείδωμα" του κατώτατου μισθού, υποχρεωτκή επέκταση της ισχύος των κλαδικών συμβάσεων ακόμα και στην περίπτωση που δεν εκπροσωπούνται οι εργοδοτικοί φορείς και επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έκλεισαν την επιχείρηση τους.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ Δημήτρης Ασημακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δείχνει καλή διάθεση για να οικοδομηθεί ένα νέο ρεαλιστικό εργασιακό πλαίσιο αλλά αμφισβήτησε τη δυνατότητά της να επιβάλλει τις αποφάσεις της έναντι της Τρόικας .

Ο κ. Ασημακόπουλος πρότεινε συγκεκριμένα να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα προ της μείωσης επίπεδα , δηλαδή στα 751 ευρώ και στη συνέχεια να συμφωνηθεί στο πλαίσιο μια νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μια μείωση της τάξης του 5%-6% ( δηλαδή 720 ευρώ)  και να κλειδωθεί σε αυτό το επίπεδο με νόμο. Αυτή την ώρα ο υπουργός Εργασίας συναντάται με την ΕΣΕΕ ενώ το απόγευμα θα ανταλλάξει απόψεις με την ηγεσία του ΣΕΒ. 

Την ίδια ώρα, ο παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας Ν. Νικολόπουλος, καλωσόριζε τον αντικαταστάτη του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, σε μια άτυπη τελετή παράδοσης – παραλαβής και δήλωσε: «Ελπίζω να έκανα εγώ λάθος, θα είμαι εδώ στα δύσκολα».



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου