Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Βάσεις 2012: Τι δείχνουν οι βαθμολογίες


Βάσεις 2012: Τι δείχνουν οι βαθμολογίες

Στο « κόκκινο» βρίσκεται η αγωνία δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών καθώς σε αντίστροφη πορεία βρίσκεται ο χρόνος ανακοίνωσης των βάσεων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν στο διάστημα 20-24 Αυγούστου.

Ωστόσο, από ότι φαίνεται οι βάσεις θα είναι… πολλών ταχυτήτων με άνοδο για τις νομικές σχολές, τα αστυνομικά και τα στρατιωτικά τμήματα, ενώ σταθερές θα παραμείνουν οι ιατρικές σχολές.



Συγκεκριμένα, απαιτητικότερα θα είναι φέτος τα τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, ιδιαίτερα τα υψηλόβαθμα. Στο ύψος τους θα μείνουν τα ιατρικά, φαρμακευτικά και οδοντιατρικά τμήματα του 3ου Επιστημονικού Πεδίου.

Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν τα περισσότερα τμήματα του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου (και τα υψηλόβαθμα), ενώ ορατή άνοδος αναμένεται και στα περισσότερα οικονομικά τμήματα του 5ου Επιστημονικού Πεδίου, ιδιαίτερα τα υψηλόβαθμα και τα μεσαία, καθώς έχουμε σαφώς καλύτερες επιδόσεις στις περισσότερες βαθμολογικές κλίμακες στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Μαθηματικά Γενικής Παιδείας.

Παράλληλα, οι χαμηλότερες επιδόσεις σε ορισμένα ειδικά μαθήματα θα σπρώξουν χαμηλότερα περιζήτητες σχολές όπως τις αρχιτεκτονικές.

Τι δείχνουν οι βαθμολογίες

Πάνω από το 1/3 των υποψηφίων, 29.000 υποψήφιοι, έγραψε κάτω από τη βάση ενώ 6.800 υποψήφιοι έγραψαν άριστα (18-20).
Οι υποψήφιοι της Θεωρητικής κατεύθυνσης έγραψαν καλύτερα από πέρυσι, ακολούθησαν αυτοί της Θετικής, ενώ χειρότερα έγραψαν οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής. Τα τμήματα που απαιτούν το ειδικό μάθημα της ξένης γλώσσας και βρίσκονται στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο θα έχουν σημαντική κάμψη των βάσεών τους λόγω των χαμηλότερων φέτος επιδόσεων σε όλες τις ξένες γλώσσες.
Ωστόσο, δεν θα υπάρξει αντίστοιχη πτώση στις ξενόγλωσσες φιλολογίες (ιδιαίτερα την αγγλική) καθώς και στα τμήματα ΜΜΕ του 1ου Επιστημονικού Πεδίου καθώς η χαμηλότερη επίδοση στις ξένες γλώσσες τείνει να ισοφαριστεί με τις καλύτερες επιδόσεις στα γενικά μαθήματα από τους υποψηφίους του Πεδίου.

Όσον αφορά τις σχολές αστυφυλάκων και αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται πραγματική «μάχη»  καθώς οι θέσεις που διατίθενται φτάνουν συνολικά τις 580 από 1.244 πέρυσι.


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου