Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Δικαιώθηκε για τα δημοσίευματα του Ελεύθερου Τύπου ο Σ. Ξυνίδης

"Ψεύτες με ιδιοτέλεια. Επί της ουσίας δεν δικαιώνεσαι και δεν αποκαθίσταται η υπόληψη σου ποτέ. Εκδικείσαι μόνο" ήταν το σχόλιο του Σωκράτη Ξυνίδη, μετά την απόρριψη
από το Εφετείο Θράκης της έφεση της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος για την υπόθεση της καταδίκης τους για δημοσίευμα σε βάρος του πρώην Ξανθιώτη υπουργού.
Πρόκειται για την υπόθεση των δημοσιευμάτων των εκλογών του 2010 (10-11/11/10), που έκαναν λόγο για 400.000 ευρώ μυστικών κονδυλίων που ξοδεύτηκαν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και για τα οποία είχε καταθέσει αγωγή εναντίον τους ο πρώην
υπουργός.
Το πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης είχε κάνει δεκτή την αγωγή του σε βάρος της εκδότριας εταιρίας ΒDAS, των εκδοτών Δημήτρη Μπενέκου και Αλέξη Σκανάβη καθώς και του συντάκτη των επίμαχων άρθρων Θανάση Αργυράκη.
Το Πρωτοδικείο της Ξάνθης είχε επιδικάσει στις 8-4-11 αποζημίωση 40.000 ευρώ για τον κάθε εναγόμενο και μετά την απόρριψη της από 31-5-11 έφεσής τους από το Εφετείο Θράκης θα καταβάλλουν συνολικά 160.000 ευρώ ως αποζημίωση.
Τα επίμαχα δημοσιεύματα που είχαν γίνει ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών Εκλογών και υποστήριζαν ότι ο Σωκράτης Ξυνίδης είχε εγκρίνει τη διάθεση 400.000 ευρώ από τα μυστικά κονδύλια για να χρησιμοποιηθούν υπέρ των υποψηφίων της τότε κυβέρνησης.
Το δικαστήριο έκρινε ότι το δημοσίευμα ήταν ψευδές και δυσφημιστικό και ότι οι υπεύθυνοι της εφημερίδας το γνώριζαν. Η απόφαση απαγγέλλει επίσης ποινή προσωρινής κράτησης για τους 3 εναγόμενους ως μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης.
THESTIVAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου