Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Εμπλοκές σε ειδικά μισθολόγια και δόσεις



Δυσκολίες στη διάσωση των ειδικών μισθολογίων αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, στις ενστάσεις της οποίας προσέκρουσε και η ρύθμιση για την εξόφληση των φόρων εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς και τέλους επιτηδεύματος σε δέκα δόσεις. 

Τα ισοδύναμα μέτρα ύψους 205 εκατ. ευρώ που παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο για να γλιτώσει το ψαλίδι κατά 10% στις αποδοχές 200.000 πανεπιστημιακών, δικαστικών, γιατρών του ΕΣΥ, διπλωματικών και αρχιερέων δεν φαίνεται να περνούν τις εξετάσεις της τρόικας, κάνοντας κυβερνητικά στελέχη να εντάσσουν στη φρασεολογία τους την κρίσιμη παράμετρο «τουλάχιστον για φέτος» όταν αναφέρονται στις προσπάθειες απόκρουσης των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια. 

Παράλληλα, το επιχείρημα ότι οι νέες μισθολογικές περικοπές κατά 200 εκατ. ευρώ θα βαθύνουν περαιτέρω την ύφεση αποδυναμώνεται καθώς βρίσκεται καθ' οδόν το τσουνάμι μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, ενώ εγείρονται πλέον και πολιτικοί προβληματισμοί. 

Αυτοί στηρίζονται στα πολιτικά μηνύματα που στέλνει η προσπάθεια διάσωσης των ειδικών μισθολογίων, η περικοπή των οποίων οδηγεί σε εξοικονομήσεις 400 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, όσο ακριβώς δηλαδή προκύπτει και από την προτεινόμενη μείωση κατά 30 ευρώ των αγροτικών συντάξεων του ΟΓΑ…



euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου