Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

"Φουρτούνα" στο ΠΑΣΟΚ μετά τον καυγά Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη


"Φουρτούνα" στο ΠΑΣΟΚ μετά τον καυγά Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη "Βλέπουν" κίνημα αμφισβήτησης του Προέδρου

Κίνηση αμφισβήτησης στο πρόσωπο του προέδρου, ως και... επιχείρηση ανατροπής του εκ των έσω διαπιστώνουν στελέχη της Ιπποκράτους, την επαύριο του άγριου καβγά του με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που ήρθε ως επιστέγασμα της καταψήφισης του νόμου για τα ΑΕΙ από έξι βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Παπανδρέου, της «ηγετικής εμφάνισης» του Ανδρέα Λοβέρδου στη Βουλή και της σκληρής ανακοίνωσης περί «ύβρεως προς τη Δημοκρατία» της Άννας Διαμαντοπούλου. Δεν είναι μάλιστα λίγα τα στελέχη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που διαβλέπουν ως αναπόφευκτο πια το «εσωκομματικό ξεκαθάρισμα», εισηγούμενα χθες στον πρόεδρο να ...παραιτήσει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, εκτιμώντας ότι «δεν μπορεί να σταθεί σε αυτήν, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο σε σειρά θεμάτων που ο ίδιος έχει διαφορετική θέση». 


Ήδη από το βράδυ της Τετάρτης πάντως, η Ιπποκράτους επιχειρούσε να παρουσιάσει το θέμα ως λήξαν, διαμηνύοντας ότι ο κ.Βενιζέλος δεν προτίθεται να αποπέμψει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί πως ευχαρίστως θα δεχόταν την παραίτησή του με δική του πρωτοβουλία. Μόνο που ο κ.Χρυσοχοΐδης δεν φέρεται καθόλου διατεθειμένος να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση... 

Εκτός κριτικής άλλωστε δεν έμεινε και ο ίδιος ο κ.Βενιζέλος, με σειρά βουλευτών να αποφαίνονται πως «μπορεί να ήταν προκλητικός ο Χρυσοχοΐδης, αλλά δεν γίνεται και ο πρόεδρος να τσακώνεται τρεις φορές την ημέρα, με όποιον συνομιλεί»... Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ιπποκράτους αποτυπώθηκε άριστα στη δήλωση της έτερης κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ χθες ότι «δεν είναι ώρα να παιχτούν παιχνίδια εξουσίας στο κόμμα», αλλά και σε εκείνη του Γιώργου Ντόλιου που παρότι καταψήφισε το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, αναρωτήθηκε για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ «μετά τον Βενιζέλο, τι;». Για... δυσανεξία που υπάρχει από καιρό και εκφράστηκε τώρα με αφορμή το νομοσχέδιο για την Παιδεία μίλησε ο Δημήτρης Καρύδης, καλώντας όποιον θέλει να πει κάτι, να βγει να μιλήσει για τη γενικότερη πολιτική, ενώ... καμία πολιτική διαφωνία δεν διέκρινε ο Δημήτρης Κρεμαστινός, κάνοντας λόγο για «ζωηρή συζήτηση» και προτείνοντας δημοψήφισμα στην περίπτωση που ο κόσμος αντιδράσει στα κυβερνητικά μέτρα.



thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου