Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

«Πήραν με τις πέτρες» τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών


φωτό: Zaman
Σύμφωνα με την κυριακάτικη Ζαμάν, ο Σαχίν πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Χακαρί και συνομιλούσε με καταστηματάρχες στην οδό Τζουμχουριέτ, όταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα πολιτών, που φώναζαν συνθήματα υπέρ των Κούρδων ανταρτών του PKK.
Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες προς τον υπουργός, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσουν. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ κύκλωσαν τον υπουργό και τον φυγάδευσαν στο κοντινότερο κατάστημα.

Εν τω μεταξύ διαστάσεις παίρνει στην Τουρκία η αιφνιδιαστική συνάντηση Κούρδων βουλευτών με αντάρτες του ΡΚΚ στα νοτιοανατολικά της χώρας όταν οι ένοπλοι σταμάτησαν αυτοκινητοπομπή.
Η εισαγγελία διέταξε έρευνα καθώς την συνάντηση αυτή δεν την χαρακτηρίζει ως διακοπή της κυκλοφορίας στον δρόμο αλλά ως προκαθορισμένη συνάντηση.
«Είναι θλιβερές αυτές οι εικόνες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ και πρόσθεσε ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να πάρουν τις αποστάσεις τους «από αυτούς που εμπλέκονται με τη βία, το αίμα και την τρομοκρατία».
Ο πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ότι όπως όλα δείχνουν η ύπαρξη των βουλευτών αυτών στην Εθνοσυνέλευση φαίνεται πως εξαρτάται από την ύπαρξη του ΡΚΚ και ότι πρέπει να φανεί σε τι συνίσταται αυτή η οικειότητα που έδειξαν με το ΡΚΚ.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου