Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Δημόσιος καβγάς ΣΥΡΙΖΑ με ΔΗΜΑΡ


Δημόσιος καβγάς ΣΥΡΙΖΑ με ΔΗΜΑΡ

Μπορεί προεκλογικά οι πολιτικές σχέσεις των Αλέξη Τσίπρα και Φώτη Κουβέλη να ήταν φαινομενικά καλές, μετεκλογικά όμως τα πράγματα άλλαξαν, ύστερα μάλιστα και από τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα και την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Κατερίνη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στα κόμματα που τη στηρίζουν, κατηγορώντας τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ότι παρά τις δεσμεύσεις τους «επεξεργάζονται και διαρρέουν όλων των ειδών τις οριζόντιες περικοπές».



«Συναποφασίζουν και οι τρεις το “άριστο μείγμα” της φτώχειας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντας στους κυβερνητικούς εταίρους ότι πετούν «στο καλάθι των αχρήστων» τις δεσμεύσεις τους, αποδεικνύοντας ότι «η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που είχαν υποσχεθεί είναι το ισοδύναμο του “λεφτά υπάρχουν” των εκλογών του 2009».

Σκληρή απάντηση επεφύλαξε στον ΣΥΡIΖΑ η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή αυτές τις επικρίσεις της Κουμουνδούρου.Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση η Δημοκρατική Αριστερά επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων για ψηφοθηρία και ότι σχεδόν εύχεται την επιστροφή στην δραχμή προκειμένου να έρθει ως σωτήρας για να σώσει την χώρα.

Συγκεκριμένα, η ΔΗΜΑΡ καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «προαναγγέλλει τη χρεοκοπία της χώρας νομίζοντας ότι έτσι θα αποσείσει τις ευθύνες του. Ψηφοθηρεί, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι υπάρχει ο εύκολος δρόμος της απαλλαγής από το μνημόνιο με την επίδειξη στάσης “τσαμπουκά”, και σχεδόν εύχεται την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, για να έρθει μετά ως σωτήρας που θα ευαγγελιστεί την ανόρθωση, αδιαφορώντας για τις οδυνηρές επιπτώσεις στον λαό από μια χρεοκοπία της χώρας».

Οπως υπογραμμίζεται, παρά την κα
ατασυκοφάντησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ ως μνημονιακή δύναμη, η ΔΗΜΑΡ δεν κάμπτεται και «θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για τη σωτηρία της χώρας, τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου και τη μετάβαση σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με την κοινωνία όρθια».

«Η ΔΗΜΑΡ γνωρίζει πολύ καλά ότι το μέγιστο κόστος θα είναι η τυχόν χρεοκοπία της χώρας. Αυτό που για μας προέχει είναι η ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.



espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου