Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ενεργοποιήθηκε την Κυριακή η «κόκκινη» γραμμή Επιχείρηση «καθαρά χέρια» από Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη



Η εμπλοκή ονομάτων πολιτικών σε περιπτώσεις παράνομου πλουτισμού που ελέγχονται από τον ΣΔΟΕ σήμανε συναγερμό στα κομματικά επιτελεία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τηλεφώνησε διαδοχικά την Κυριακή στον Φώτη Κουβέλη και τον Αντώνη Σαμαρά. Οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν πως "αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη και αν δεν βγουν στην επιφάνεια τα μεγάλα ψάρια δε στέκεται το πολιτικό σύστημα".
Ακολούθησαν η εντολή του πρωθυπουργού να σταλούν οι φάκελοι με τους πολιτικούς στη δικαιοσύνη και η διαρροή κύκλων της Ιπποκράτους ότι "όλα θα πρέπει να έρθουν στο φως".

Σε πρώτη ανάγνωση μπορεί κανείς να πει ότι όλα αυτά έχουν ειπωθεί ξανά. Με τη Χρυσή Αυγή, όμως, να κινείται απειλητικά έναντι του πολιτικού συστήματος και τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση η απόδοση δικαιοσύνης είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την επιβίωσή τους. "Η παραμικρή αίσθηση συγκάλυψης να δημιουργηθεί η κυβέρνηση θα πέσει" συμφωνούν στελέχη και από τα τρία κομματικά επιτελεία.

Στο περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου δηλώνουν ότι "όσο μεγάλα και αν είναι τα ονόματα των εμπλεκομένων πρέπει να βγουν στη δημοσιότητα". Για να έχουν και οι θιγόμενοι την ευκαιρία να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Όπως έκανε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος την Κυριακή επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ δίνοντάς τους διαβεβαιώσεις ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα του καταλογίζονται.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου