Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας πρώτος στόχος του Συνασπισμού ΥΡΙΖΑ Στις κοινωνικές αντιδράσεις ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ



Στην ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων της επόμενης περιόδου και την αμφισβήτηση των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση από μαζικές διαδηλώσεις ρίχνει το βάρος της πολιτικής του δράσης ο ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με την όξυνση της κοινοβουλευτικής παρέμβασης και την ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Πρώτος στόχος της Κουμουνδούρου είναι η επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας της ερχόμενης Τετάρτης, ώστε αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για μία μαζική αντίδραση στο πακέτο των μέτρων ύψους τουλάχιστον 11,8 δις ευρώ.    

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι μπορούν να δημιουργηθούν οι κοινωνικές και πολιτικές προϋποθέσεις για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και να οδηγηθούμε για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο σε κυβερνητικό αδιέξοδο, όπως συνέβη αρχικά πέρσι τον Νοέμβριο με θύμα την κυβέρνηση Παπανδρέου και την άνοιξη του 2012, με την πτώση της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Αν και δεν κρύβονται κάποιοι φόβοι από ορισμένα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περί του ενδεχομένου να λάβει η κοινωνική εξέγερση ανεξέλεγκτες διαστάσεις, που θα καθιστούν δύσκολη την πολιτική διαχείριση του σκηνικού στη χώρα, η Κουμουνδούρου θεωρεί αναγκαία την εκδήλωση των κοινωνικών αντιδράσεων.

Η βασική εκτίμηση είναι ότι τα μέτρα θα είναι ακόμη πιο βάρβαρα απ' όσο αναμενόταν αρχικά - ειδικά με τις σκέψεις περί αυτόματης κάλυψης της αποκλίσεων στον προϋπολογισμό με ισοδύναμες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις - και αυτό θα οδηγήσει έτσι κι αλλιώς την κοινωνία στους δρόμους. «Ή θα είμαστε εκεί, στην πρώτη γραμμή για να στηρίξουμε όσους πλήττονται ή θα μας ξεπεράσουν οι διαθέσεις του κόσμου και οι ίδιες οι εξελίξεις» σημειώνουν στελέχη, που είναι θιασώτες της κινηματικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου