Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Καλλικράτης και στα νοσοκομεία



Περισσότερα από 50 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα συγχωνεύονται και αλλάζουν χρήση, ενώ κλείνουν 631 κλινικές και 10.400 κρεβάτια, τα περισσότερα από τα οποία είναι σήμερα ανενεργά.
Πρόκειται κυρίως για νοσοκομεία της περιφέρειας που ουσιαστικά υπολειτουργούν, χωρίς προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.
Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να κλείσουν κάποια πολυϊατρεία του IΚΑ που υπολειτουργούν και οι γιατροί να μεταφερθούν για να
ενισχύσουν τα Κέντρα Υγείας και τις μονάδες του ΕΣΥ.
Στην εισήγηση της Επιτροπής νοσοκομείων προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, περιλαμβάνονται τα εξής: Στην Αττική δημιουργούνται 11 νοσοκομεία κορμός, τα KAT, Λαϊκό, Κοργιαλένειο, Ευαγγελισμός, Γ. Γεννηματάς, Ιπποκράτειο, Ελπίς, Σισμανόγλειο, Αγία Όλγα, Σωτηρία, Αγ. Σάββας και τα παιδιατρικά νοσοκομεία.
Ορισμένα από τα νοσοκομεία δε, για τα οποία έχει προταθεί να ενοποιηθούν ή να αλλάξουν ταυτότητα, αποκτώντας μία εξειδίκευση στην παροχή των υπηρεσιών, είναι τα Γρεβενών, Μποδοσάκειο, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λιβαδειάς, Θήβας, Κοζάνης, Μαμάτσειο, Βενιζέλειο, Κατερίνης, Κυπαρισσίας, Καστοριάς, Μεσολογγίου, Χατζηκώστα, Κύμης, Πρέβεζας.

Πηγή: 24h

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου