Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Μετανάστευση στην Αυστραλία


Παραθέτουμε παρακάτω μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ποιότητα και το κόστος ζωής της Αυστραλίας!

Πολύ από εσάς ρωτάτε μέσω μηνυμάτων και emails για την ποιότητα ζωής στην μακρινή Αυστραλία και το κόστος ζωής της, καθώς και για το αν η ζωή εκεί είναι καλύτερη. Εμείς μετά από σχετική μακροχρόνια έρευνα βρήκαμε μερικές πληροφορίες που σίγουρα θα σε ενδιαφέρουν. Σου τις παραθέτουμε παρακάτω:

Σπίτι/Στέγαση
Ένα μέσο σπίτι στην Αυστραλία σε γενικές γραμμές έχει συνήθως 3 δωμάτια. Υπάρχουν όμως και οι κατηγορίες που παίζουν μεγάλο ρόλο στην τιμή ενοικίασης όπως για παράδειγμα, υπάρχουν σπίτια διώροφα, μεγάλα και μικρά, σε μικρο κατοικημένες περιοχές και σε πυκνοκατοικημένες.

Μεγάλο ρόλο στην τιμή του ενοικίου παίζει και το προάστιο ή περιοχή που είναι το σπίτι ή το διαμέρισμα. Συνοπτικά για να μην τα πολυλογούμε, σύμφωνα και με την ιστοσελίδα Reiwa η μέση τιμή του ενοικίου για τον μήνα Μάρτιο άγγιξε τα 425 δολάρια την βδομάδα για όλους τους τύπους διαμερισμάτων στην πρωτεύουσα Perth στην Δυτική Αυστραλία!Για ένα διαμέρισμα με 4 δωμάτια η τιμή έφτασε τα 470 δολάρια την βδομάδα! (μην πανικοβάλλεστε εκεί έχουν μεγάλους μισθούς,θα μιλήσουμε για αυτό το θέμα σε άλλο άρθρο μας!)

(Συνοπτικά μόνο να σας πούμε πως οι μισθοί διαφέρουν ανά ειδικότητα και κλάδο όπως για παράδειγμα στον μηχανικό κλάδο ξεκινούν από 60.000 δολάρια τον χρόνο και φθάνουν ως και τα 250.000 και παραπάνω ανά έτος και στον κλάδο της πληροφορικής ξεκινούν από 40.000 δολάρια τον χρόνο και φθάνουν ως και τα 130.000 και παραπάνω ανά έτος!Περισσότερα και πιο λεπτομερείς σε άλλο άρθρο μας για αυτό μείνετε μαζί μας.)

Η τιμή του ενοικίου εξαρτάται με την τιμή πώλησης του ακινήτου. Ένας καλός τρόπος για να αξιολογήσουμε τα ενοίκια είναι να εξετάσουμε την απόδοση, δηλαδή το ετήσιο μίσθωμα ως ποσοστό επί της αξίας του ακινήτου.

Παράδειγμα: Η μέση τιμή ενός ακινήτου ανέρχεται στα 700.000 δολάρια. Η μέση απόδοση στο Περθ ανέρχεται στο 4-5%. Άρα κάνεις την πράξη: 700.000*4,5% = 31.500 δολάρια ανά έτος το ενοίκιο.Δηλαδή θα πληρώνεις 605 δολάρια ενοίκιο την βδομάδα.

Ας δούμε και ένα άλλο παράδειγμα πιο αναλυτικά: Σε ένα βόρειο προάστιο του Περθ στο Duncraig, 18 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ και 2 χιλιόμετρα απ'την παραλία, ένα πολύ δημοφιλές προάστιο για μετανάστες ιδιαίτερα λόγο της φήμης των τοπικών σχολείων, τα ελκυστικά πάρκα και της πολύ καλής ποιότητας σπιτιών και διαμερισμάτων.

Εκεί ένα σπίτι με 4 δωμάτια, 2 μπάνια, μεγάλο σαλόνι και πισίνα θα κοστίσει περίπου 625-650 δολάρια την βδομάδα ενώ η τιμή αγοράς του ανέρχεται στα 725.000 δολάρια. Δείτε παρακάτω εικόνες του σπιτιού που σας αναφέρουμε:







Έξοδα σπιτιού (ΔΕΗ,Νερό, κ.τ.λ)
Αφού είδαμε σε γενικές γραμμές τα ενοίκια ας δούμε τώρα τα τρέχον λειτουργικά έξοδα του σπιτιού όπως το ρεύμα, το νερό και άλλα. (οι τιμές είναι ανά έτος και μιλάμε πάντα για την μέση τιμή)

Νερό: 890 δολάρια/έτος
Ηλεκτρικό ρεύμα: 1700 δολάρια/έτος
Φυσικό αέριο: 750 δολάρια/έτος
Τηλέφωνο: 1300 δολάρια/έτος
Ίντερνετ: 600 δολάρια/έτος
Συνδρομητική τηλεόραση (βασικό πακέτο+Αθλήματα): 840 δολάρια
Ασφάλιση σπιτιού: 675 δολάρια/έτος
Δημοτικά τέλη: 1690 δολάρια/έτος

Συνοπτικά την βδομάδα το ποσό για τα λειτουργικά έξοδα του σπιτιού ανέρχεται στα 130 δολάρια την βδομάδα.Στις παραπάνω τιμές μιλάμε για ένα σπίτι 4 δωματίων, μεγάλο σπίτι δηλαδή. Σίγουρα οι τιμές κυμαίνονται και σίγουρα ένα μικρό διαμέρισμα έχει πιο λίγα έξοδα.Φέρνουμε παραδείγματα και αναφέρουμε μέσες τιμές με σκοπό να γνωρίζεται 5 πραγματάκια όταν πάτε εκεί.Να μην είστε δηλαδή εντελώς αδιάβαστοι.

Τα έξοδα της υγειονομικής περίθαλψης κυμαίνονται ανάλογα με το τι ασφάλιση έχεις, ιδιωτική ή δημόσια.
Δείτε παρακάτω:

Medibank Private Extras το ποσό ανέρχεται στα 87 δολάρια τον μήνα.
Ιδιωτική AHM ανέρχεται στα 127 δολάρια τον μήνα.
Κάποιο άλλο στα περίπου 100 δολάρια τον μήνα.

Κάπου εδώ τελείωσε το πρώτο μέρος. Μείνετε μαζί μας θα ακολουθήσει σύντομα το μέρος δεύτερο με ακόμη πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

changeyourlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου