Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

L' Echo: «530 δισ. ευρώ έφυγαν από την Ισπανία και την Ελλάδα»


Ως μία από τις πιο καταστροφικές συνέπειες της κρίσης εμπιστοσύνης προς τις περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης κάνει λόγο η εφημερίδα L’ Echo, σε άρθρο της με τίτλο: «530 δισ. ευρώ έφυγαν από την Ισπανία και την Ελλάδα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μόνο στην Ισπανία και στην Ελλάδα, οι ξένοι επενδυτές έφυγαν με 530 δισ. ευρώ. Αυτό το φαινόμενο κινδυνεύει να περιορίσει την πρόσβασηστα κεφάλαια για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, και να επιβραδύνει την ανάκαμψη σε χώρες όπως την Ελλάδα ή την Ισπανία», αναφέρει η Echo.

Όπως εξηγεί το ΔΝΤ στην έκθεσή του, η εντατικοποίηση της κρίσης προκάλεσε μεταφορές κεφαλαίων από την περιφέρεια της Ευρωζώνης προς το κέντρο της Ευρωζώνης. «Η αποχώρηση των ξένων επενδυτών από την αγορά του εθνικού χρέους της περιφέρειας τον περασμένο χρόνο είχε ήδη επιπτώσεις στις τράπεζες, που είδαν να μειώνεται η βούληση των ξένων να παρέχουν χρηματοδοτήσεις». «Και εάν πολλές μεγάλες ευρωπαϊκέςτράπεζεςέχουν την ικανότητα να δανειστούν, οι συνθήκες χρηματοδότησης παραμένουν πολύ δύσκολες για τις πιο εύθραυστεςτράπεζεςτης περιφέρειας», τονίζει η έκθεση του ΔΝΤ.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου