Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Παραιτήθηκαν οι γιατροί της μαιευτικής κλινικής στο νοσοκομείο Γιαννιτσών


Σε ομαδική παραίτηση προχώρησαν χθες οι γιατροί της μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση των γιατρών, οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν, αναγκάζονται από τη διοίκηση να μετακινούνται στις αντίστοιχες κλινικές γειτονικών νοσοκομείων, προκειμένου να καλύπτουν και τις εκεί εφημερίες.
Σύμφωνα με τους γιατρούς κάθε μήνα καθένας κάνει οκτώ εφημερίες στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και από δύο στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Βέροιας.
«Η κατάσταση αυτή συμβαίνει εδώ και έξι μήνες. Οι γιατροί έχουν φτάσει στα όριά τους. Δεν αντέχουν άλλο. Η διοίκηση του νοσοκομείου τούς εξαναγκάζει να εφημερεύουν και σε γειτονικά νοσοκομεία, όπως της Βέροιας και της Νάουσας. Για το λόγο αυτό υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους», εξηγεί στη «Μ» ο πρόεδρος του δ.σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ) Ιωάννης Κακουλίδης.
Εξάλλου με ανακοίνωσή της η ΕΝΙΠ επισημαίνει ότι «οι γιατροί παραιτήθηκαν ύστερα από πλήρη αδυναμία συνεννόησης με τη διοίκηση, η οποία παρά τις προηγούμενες δεσμεύσεις της επιμένει να τους μετακινεί με τρόπο αυταρχικό σε άλλα νοσοκομεία, προκειμένου να περιορίσει το πολιτικό κόστος από το κλείσιμο κλινικών που είναι προδιαγεγραμμένο λόγω των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών».
Μάλιστα χθες πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των γιατρών της ΕΝΙΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να διοργανώσουν νέα διαμαρτυρία εντός των επόμενων ημερών με τη μορφή στάσεων εργασίας.
Πάντως σύμφωνα με τη διοίκηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Έδεσσας-Γιαννιτσών «οι παραιτήσεις δεν έγιναν δεκτές, ενώ οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να εξυπηρετούν ασθενείς και στα δύο νοσοκομεία. Αίτημα της διοίκησης είναι η πρόσληψη επικουρικών γιατρών, καθώς στη μαιευτική-γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας έχουν απομείνει μόλις δύο, εκ των οποίων ο ένας σύντομα θα βγει στη σύνταξη. Έχουν ήδη ζητηθεί δύο επικουρικοί, αλλά εγκρίθηκε μόνον ο ένας, ο οποίος δεν έχει έρθει ακόμη». Αντίστοιχα στη Βέροια εργάζονται δύο γιατροί, ενώ εγκρίθηκε και η πρόσληψη ενός επικουρικού.

Κινητοποιήσεις 
Στο μεταξύ κλιμακώνουν καθημερινά τις κινητοποιήσεις τους ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ. Χθες πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων πανελλαδικά, ενώ προγραμματίζουν τετράωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, 11 π.μ. - 3 μ.μ., έξω από το υπουργείο Υγείας και ανάλογη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη, έξω από τα γραφεία των ΥΠΕ. Επίσης μεθαύριο, στις 6 το απόγευμα, διοργανώνουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα σε συντονισμό με τους ισπανούς και πορτογάλους συναδέλφους τους.

makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου