Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΕΡΙΝΗ:Κτηνοτρόφοι εναντίον Ρομά



Επιδρομές από Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμό σε περιοχή της Κατερίνης καταγγέλλουν ότι δέχονται στα χωράφια τους κτηνοτρόφοι, παραγωγοί και αγρότες της περιοχής.

Οι καταγγέλλοντες θα παρουσιαστούν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Κατερίνης, στον οποίο θα επιδώσουν εγγράφως τις καταγγελίες τους ζητώντας την παρέμβασή του. Όπως περιγράφουν στο έγγραφο, αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα στην περιοχή μεταξύ των ποταμών Πέλεκα και Αίσονα και του καταυλισμού των Ρομά προς τη Νέα Έφεσο. Η περιουσία τους καταστρέφεται ενώ κινδυνεύει και η σωματική τους ακεραιότητα.
«Η παρουσία των Ρομά στην περιοχή ήταν η χαριστική βολή για εμάς και τις περιουσίες μας», αναφέρουν, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι ρατσιστές. «Οι συγκεκριμένοι κλέβουν τα ηλεκτρομοτέρ από τις γεωτρήσεις και τα καλώδια από τα χωράφια μας. Ξηλώνουν και καίνε τους πασσάλους από τα ακτινίδια, κλέβουν όλα τα σιδερικά υποστυλώματα. Ξυλεύουν ανελέητα και παράνομα τα δέντρα της περιοχής», περιγράφουν μεταξύ άλλων στην έγγραφη αναφορά τους προς τον εισαγγελέα, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων.

makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου