Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

«Φουντώνουν» τα σενάρια για ανασχηματισμό. Ξορκίζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ


ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά ξορκίζουν τον ανασχηματισμό που εν πολλοίς περιέγραψε από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός
Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τη σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος αιφνιδιάζει μέσω της «Καθημερινής» δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά ξορκίζουν τον ανασχηματισμό που εν πολλοίς περιέγραψε από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός, αφού πρώτα η κυβέρνησή του περάσει τον κάβο των μέτρων. 
O Eυάγγελος Βενιζέλος δέχεται εισηγήσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ για πιο ενεργή συμμετοχή στην κυβέρνηση στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» δηλώνει:«Η κυβέρνηση έχει ζωή μόλις τρεισήμισι μηνών και η προσοχή όλων είναι εστιασμένη στις συζητήσεις για τα μέτρα. Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής μίας ολόκληρης στρατηγικής».

Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της χαρακτηρίζει «άστοχη» τη συζήτηση που έχει ανοίξει για ανασχηματισμό.
«Τη Δημοκρατική Αριστερά δεν την έχει απασχολήσει η συμμετοχή στελεχών της στο κυβερνητικό σχήμα και περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τους υπουργούς και υφυπουργούς που έχει υποδείξει», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιπποκράτους στην οποία όμως δεν υπάρχει ρητή αναφορά στο εάν και κατά πόσον το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην κυβέρνηση. «Συζητήσεις περί ανασχηματισμού -και μάλιστα σχόλια εστιασμένα σε δήθεν αξιολογήσεις υπουργών που δεν ανήκουν στη ΝΔ- είναι αποπροσανατολιστικές και βλαπτικές».

Την ίδια ώρα, ο Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Κυριακή με δράση», προανήγγειλε ότι θα καταψηφίσει τα νέα μέτρα, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος αιφνιδίασε, δηλώνοντας στην «Καθημερινή»: «Όλοι μαζί με τον Σαμαρά, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος».

Για ειρηνικό ξεσηκωμό του λαού μιλά στην «Αυγή της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σύμπραξη προτείνει ο Πάνος Καμμένος προς τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί εδώ και τώρα σε πρόωρες κάλπες. 

«Το λαϊκό ‘όχι’ στα εξοντωτικά μέτρα μπορεί να έχει αποτέλεσμα αν εκφραστεί πιο οργανωμένα στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες και συνοδεύεται με απόρριψη των θυσιών για να μείνει η χώρα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου