Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

SPIEGEL: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

 
Πιο ήπια στάση φαίνεται να κρατά η γερμανική πλευρά πλέον προς την Ελλάδα και σύμφωνα με δημοσίευμα το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την επαναγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την εφαρμογή προγράμματος επαναγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων, το οποίο «προβλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα δανειστεί χρήματα από τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, προκειμένου να
επαναγοράσει δικά της ομόλογα στην τρέχουσα τιμή στην αγορά, η οποία κατά μέσον όρο κυμαίνεται στο 25% της αρχικής αξίας τους».
Περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό, το δημοσίευμα αναφέρει ότι: «το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι με 10 δισεκατομμύρια ευρώ θα μειωνόταν το ελληνικό χρέος κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ».
Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι αναμένεται να διεξαχθούν συνομιλίες με τους επενδυτές, προκειμένου αυτοί να δεχτούν πράγματι ικανοποίηση του ενός τετάρτου των απαιτήσεών τους. «Όπως ελπίζει η γερμανική πλευρά, μετά από αυτή την επιχείρηση η Ελλάδα θα ήταν σχεδόν σε θέση να δανειστεί η ίδια χρήματα στις αγορές», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου