Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ο τύπος της Πέμπτης


Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύγκρουση μέσα και έξω από τη Βουλή
Η εφημερίδα γράφει ότι "είπαν "ναι" 153, "οχι" 128 και "παρών" 18. Αντώνης Σαμαράς:Η πιο κρίσιμη απόφαση εδώ και 37 χρόνια. Ψήφος για παραμονή στο ευρώ . Ψήφος για παραμονή στο ευρώ. Γυρίζουμε το καράβι της ιστορίας. Αντιστρέφουμε μια ολέθρια πορεία. Θέλουμε μια Ελλάδα της ελπίδας και όχι της απόγνωσης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Νύχτα οργίων
Η εφημερίδα γράφει ότι "η πιο άγρια συνεδρίαση από το 1974 και μετά. Ψηφίστηκαν (με 153 "ναι") τα δύσκολα, έρχονται τα χειρότερα. Περισσότεροι από 150.000 διαδήλωσαν χθες (υπό βροχήν) στην πλατεία Συντάγματος!. Με κανόνια νερού χτύπησε η Αστυνομία. Διαγραφές 6 "όχι" από ΠΑΣΟΚ με 27 βουλευτές έμεινα ο Βενιζέλος".
ΕΘΝΟΣ: Ψήφος θρίλερ. Νύχτα ντροπής
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έπειτα από μια συνεδρίαση 14 ωρών, με δραματικές εξάρσεις, η Βουλή ενέκρινε το πολυνομοσχέδιο με τα δυσβάστακτα δημοσιονομικά και εργασιακά μέτρα, που ανοίγουν το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ.ευρώ. 153 "ναι" σε μια από τις πιο δραματικές συνεδριάσεις του κοινοβουλίου".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στο Αιγαίο η ναυαρχίδα του Ρωσικού Στόλου!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ιρανοί, Ρώσοι και "σύμμαχοι" με το δάκτυλο στη σκανδάλη την ώρα που εμείς ασχολούμαστε με τις "γραφικότητες" των βουλευτών "μας" και τη λίστα Λαγκάρντ. Η αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση στη Συρία έχει ήδη αρχίσει...".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τελευταία ευκαιρία με βαρύ τίμημα
Η εφημερίδα γράφει ότι "με 153 "ναι" ψηφίστηκαν τα επώδυνα μέτρα. 6 διαγραφές στο ΠΑΣΟΚ, εκτός ΚΟ οι Σκανδαλίδης, Γκερέκου, Μπόλαρης, Κουτσούκος, Κασσής, Παραστατίδης. Εκτός ΝΔ ο Κασαπίδης, που ψήφισε "παρών". Δύο "όχι" από τη ΔΗΜΑΡ."
ΕΣΤΙΑ: Ορόσημο για την Ελλάδα
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η βουλή των Ελλήνων υπερψήφισε χθες, με ψήφους 153 υπέρ, 128 κατά και 18 παρών το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει μέτρα εξορθολογισμού της ελληνικής οικονομίας και του πλαισίου λειτουργίας της. Οσο κι αν αυτό δεν έχη γίνει αντιληπτό από την κοινή γνώμη, η υπερψήφισης των μέτρων αυτών αποτελεί ορόσημο για την περαιτέρω πορεία της χώρας".
Η ΑΥΓΗ: Κρέμονται στους 153 πέφτουν στο λαό
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οριακή πλειοψηφία 153 βουλευτών διαθέτει πλέον η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ. Είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από 179 βουλευτές. Εξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να ψηφίσουν τα βάρβαρα μέτρα και διεγράφησαν από την Ευ.Βενιζέλο: Σκανδαλίδης, Γκερέκου, Κουτσούκος, Παραστατίδης, Κασσής και Μπόλαρης. Εκτός ΝΔ έθεσε ο Α.Σαμαράς τον βουλευτή Κοζάνης Κασαπίδης που δήλωσε παρών. Ο.Βουδούρης και Π.Μουτσινάς καταψήφισαν τα μέτρα παρά το παρών της ΔΗΜΑΡ".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η νύχτα που άλλαξε τη ζωή όλων των Ελλήνων
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπερψήφιση των μέτρων αλλά και διαγραφές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτό που περιμένει ο πρωθυπουργός τώρα είναι η τήρηση των δεσμεύσεων από τους εταίρους μας, ενώ έχει δώσει εντολή στους υπουργούς του να υλοποιήσουν το ταχύτερο δυνατό τις μεταρρυθμίσεις που έχουν αποφασιστεί, με έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις".
Η Ελλάδα αύριο:153 μαχαιριές στους Έλληνες για μια δόση...
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με οριακή πλειοψηφία και 7 διαγραφές πέρασαν οι διαταγές της Μέρκελ. Ποιος θα εφαρμόσει τα μέτρα σε ένα διαλυμένο κράτος; Τι άλλο θα ζητήσουν οι δανειστές; Με ποιούς όρους και πότε θα γίνει η εκταμίευση των 31,5 δισ.ευρώ. Απερίγραπτο μπουλούκι πολιτικών και πολιτικάντηδων από όλες τις παρατάξεις στη Βουλή".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Εχθρός λαός
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η τρικομματική κυβέρνηση ενέκρινε χθες το τρίτο Μνημόνιο σε μια συνεδρίαση όπου έγιναν κουρελόχαρτο όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Τελικά 153 βουλευτές από τα κυβερνητικά κόμματα έκλεισαν τα αυτιά τους στις μυριάδες φωνές διαμαρτυρίας που υψώθηκαν υπό βροχήν έξω από τη Βουλή και είπαν "ναι" στα επώδυνα μέτρα που καταδικάζουν εργαζόμενους και συνταξιούχους".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ναι" στα μέτρα από 153 βουλευτές
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ψήφο "ανάσα" για τη χώρα, που όμως αφήνει σοβαρά τραύματα στην κυβερητική πλειοψηφία και ιδίως στο ΠΑΣΟΚ, έδωσε χθες η βουλή εγκρίνοντας το πολυνομοσχέδιο με τις διαρθρωτικές αλλαγές, που αποτελούσαν προαπαιτούμενα για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου των 31,5 δισ.ευρώ".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: 153 μαχαιριές στην καρδιά της κοινωνίας
Η εφημερίδα γράφει ότι "διασώθηκε η κυβέρνηση, αλλά ο λαός καταδικάστηκε στη φτώχεια. Χιλιάδες κόσμου παρά την καταρρακτώδη βροχή και τα δακρυγόνα. Θύελλα στην Ολομέλεια, έπεσαν κορμιά στην ψηφοφορία, τραγέλαφος η όλη διαδικασία".
Ο ΛΟΓΟΣ: Σκοτείνιασε στη χώρα θα αργήσει να ξημερώσει
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με οριακή πλειοψηφία ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο από μέρος βουλευτών τελικά της συγκυβέρνησης, καθώς υπήρξαν διαρροές από το ΠΑΣΟΚ και με δηλωμένη την αντίδραση της ΔΗΜΑΡ στα εργασιακά. Η συζήτηση ξεκίνησε στην Ολομέλεια από χθες το πρωί σε υψηλούς τόνους με έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για τα νέα μέτρα όσο και για τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση να φέρει στη βουλή ένα ακόμα πακέτο "αβάσταχτων" για την κοινωνία μέτρων".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση με κατάργηση των μονοπωλίων-έξοδο από την ΕΕ
Η εφημερίδα αναφέρει "Αλέκα Παπαρήγα:σε καμία περίπτωση ο λαός δεν πρέπει να στηρίξει τα συμφέροντα ενός τμήματος των επιχειρηματικών ομίλων εναντίον άλλων. Αυτό θα σημάνει την ήττα του κινήματος για πολλά πολλά χρόνια".
ΤΑ ΝΕΑ: 153 ναι για την τελευταία ευκαιρία
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τη διαφοροποίηση έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ενός της ΝΔ υπερψηφίστηκαν τη νύχτα από τη Βουλή τα μέτρα του τρίτου Μνημονίου: 153 βουλευτές είπαν το "ναι" στην τελευταία ευκαιρία της χώρας να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία- είχαν προηγηθεί δραματικές ομιλίες τόσο από τον κ.Σαμαρά όσο και από τον κ.Βενιζέλο".
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Μια του... ψεύτη, δυο του κλέφτη τρεις και τους τσακώσανε
Η εφημερίδα γράφει ότι "από μια κλωστή κρέμεται πλέον η κυβερνητική συνοχή μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα για την ψήφιση των νέων μέτρων από τη Βουλή, και υπό αυτήν την έννοια, οι κινήσεις στις οποίες αναμένεται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός προκειμένου να αποτρέψει την πτώση αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ναι" μέσα αγωνία έξω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: Εγκρίθηκε από τη Βουλή με 153 "ναι" το μνημόνιο 3
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα εντός της αίθουσας της Βουλής και υπό την "πίεση" χιλιάδων διαδηλωτών αλλά και επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, το ελληνικό Κοινοβούλιο υπερψήφισε με 153 "ναι", 128 "όχι" και 18 παρών το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Απόφαση-ορόσημο
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επεισοδιακή συνεδρίαση με ένταση μέσα και έξω από τη Βουλή.Ναι στα μέτρα από 153 βουλευτές. Εγκρίθηκε από τη Βουλή το πακέτο που διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Διαγράφησαν έξι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και ένας από τη ΝΔ."
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Με 153 "ναι" από τη Βουλή στην εποχή των ανατροπών
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα με σφοδρές αντιπαραθέσεις τόσο για το θέμα της συνταγματικότητας των μέτρων όσο και για τις επιπτώσεις που αναμένεται να έχουν στην οικονομία και την κοινωνία-ψηφίστηκε -με σοβαρές κυβερνητικές απώλειες- χθες στην ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος."
ΚΕΡΔΟΣ: Οι κρίσιμες επόμενες ημέρες
Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά την περιπετειώδη χθεσινή υπερψήφιση του μνημονίου 3 σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα τρία μεγάλα στοιχήματα της επόμενης ημέρας. Την εξασφάλιση της επιμήκυνσης του δανειακού προγράμματος κατά δύο έτησ. Τη διασφάλιση ότι η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος θα αποτυπωθεί στην ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας. Την άμεση δρομολόγηση της νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους".
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου