Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

«Η Ελλάδα αξίζει τον πλήρη σεβασμό της Γερμανίας»Υπέρ της χώρας μας η Γερμανίδα υπουργός Γεωργίας


«Η Ελλάδα αξίζει τον πλήρη σεβασμό της Γερμανίας»
H γεωργία είναι ένας σημαντικός τομέας ανάπτυξης και παρέχει πολλές δυνατότητες για την παραγωγή και δημιουργία ποιοτικών προϊόντων, δήλωσε η υπουργός Διατροφής και Γεωργίας της Γερμανίας Ίλζε Άιγκνερ, αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), συμπλήρωσε, «θα είμαστε συμπαραστάτες της Ελλάδας με στόχο την ανάπτυξη των δομών μιας ποιοτικής γεωργίας».

Αναφερόμενη στην οικονομική κρίση, η κ. Άιγκνερ εξέφρασε την εκτίμηση και αναγνώριση της χώρας της προς την Ελλάδα για τη δύσκολη διαδρομή που έχει διανύσει. Τόνισε, δε, ότι για όλη αυτή την προσπάθεια η Ελλάδα αξίζει τον πλήρη σεβασμό της Γερμανίας, προσθέτοντας όμως ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Όμως, όπως είπε, η Γερμανία θα σταθεί δίπλα της ως εταίρος.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσαυτάρης αναφέρθηκε στη στροφή της χώρας στην ποιοτική γεωργία, επισημαίνοντας πως μέσω της νέας ΚΑΠ θα πρέπει να δημιουργηθούν αναπτυξιακές δομές που θα καταστήσουν την ελληνική γεωργία δεξαμενή απασχόλησης και πηγή εξωστρέφειας.

Η κ. Άιγκνερ βρέθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί, με αντικείμενο το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στην Ευρώπη μετά το 2013.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου