Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Απάτες με «μαϊμού» αγγελίες πώλησης Ι.Χ.

Εξαρθρώθηκε η πολυμελής σπείρα

Στο Ναύπλιο συνελήφθησαν δύο γυναίκες 28 και 26 ετών και ένας 64χρονος, μέλη σπείρας που εξαπατούσαν υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων μέσω «μαϊμού» αγγελιών πώλησης. Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν άλλους τέσσερις Έλληνες, τρεις άνδρες 40, 36 και 53 ετών, καθώς μία 32χρονη, όλοι τους μέλη της ίδιας οργάνωσης.

Η σπείρα δραστηριοποιούνταν από το 2009 και κάθε φορά λειτουργούσε πανελλαδικά με διαφορετική σύσταση με σκοπό να αποκομίζει κέρδη εξαπατώντας υποψήφιους αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, μέσω διαδικτύου.

Ο 64χρονος συστηνόταν στους υποψήφιους αγοραστές με την ιδιότητα του ιατρού ή του δικηγόρου, πείθοντάς τους να καταθέτουν χρήματα, κυρίως στους τραπεζικούς λογαριασμούς του 40χρονου και της 32χρονης. Στην συνέχεια, τα χρηματικά ποσά μεταφέρονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς της 28χρονης και του 53χρονου, τα οποία έκαναν ανάληψη άμεσα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και έρευνες σε σπίτια, σε κατάστημα και στα αυτοκίνητα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 9.345 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, μια κάρτα ανάληψης χρημάτων, ένα μπλοκ επιταγών, πέντε βιβλιάρια καταθέσεων και διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με τραπεζικές συναλλαγές.

Από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα έχουν εξαπατηθεί δεκατρία άτομα, τα οποία κατέθεσαν συνολικά, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 39.000 ευρώ, σε τραπεζικούς λογαριασμούς των μελών της οργάνωσης.

newbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου