Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Η «λίστα Λαγκάρντ» ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς στο ΠΑΣΟΚ


i-lista-lagkarnt-ksekatharizei-toys-logariasmous-sto-pasokΕυκαιρία να ξεκαθαρίσουν στο ΠΑΣΟΚ ποιοι ειναι με ποιους, ποιους υπηρετούν, τι πρεσβεύουν και πως θα πορευτούν. Η λίστα Λαγκαρντ, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, σε συνδυασμό με το συνέδριο, που σε λίγους μήνες θα διεξαχθεί.


Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών που συνεχώς έπαιρνε αναβολή λόγω συγκυριών, κυβερνητικών υποχρεώσεων ή ο,τιδήποτε άλλο, φτάνει. Έρχεται. Και οι δυο πλευρές το επιδιώκουν και το θέλουν. Και εκείνες που είναι με τον κ. Βενιζέλο, και εκείνες που ακόμη επιμένουν να υποστηρίζουν πως είναι με τον κ. Παπανδρέου. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η πρώτη φράση του κ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή κατά την εξέταση του, ήταν: «Είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός». Εννοώντας φυσικά τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου που σήμερα δηλώνει την πρόθεση του, να ξεκαθαρίσει η ατμόσφαιρα και να έρθουν όλα στο φως. Πάγια αντίληψη του.

Ωστόσο όμως απο την Ιπποκράτους, όχι μόνο μέσω διαρροών αλλά και δημόσια, όπως στην περίπτωση του κ. Γρηγοράκου βουλευτή Λακωνίας, στο MEGA σήμερα το πρωι, αλλά και μέσω του κ. Δημήτρη Καρύδη, στη ΝΕΤ, επιχειρείται αυτό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ρίχνοντας και οι δυο στη πυρά τον πρώην «τσάρο» της οικονομίας για τους χειρισμούς του στην γνωστη υπόθεση, που επιφέρει πολιτικούς κραδασμούς ως προς την εντύπωση που παγιώνεται στην κοινωνία που, δοκιμάζεται με τα εισπρακτικά και φορολογικά μέτρα που επιβάλλει η τρόικα.

Μάλιστα ο κ. Γρηγοράκος, εσκεμμένα με τόση ένταση, χαρακτηρίζει εκείνο το περιβάλλον του τότε πρωθυπουργου, παρέα: «Υπήρχε κάτι το διαφορετικό σε αυτή την ομάδα, παρέα που την είπα εγώ. Ήλθαν άνθρωποι από το πουθενά και μπήκαν εκεί. Δεν είχαν δώσει δηλαδή εξετάσεις, όσο και να μας κατηγορεί κανείς, στο κόμμα. Δεν είχαν ψηθεί μέσα από τις διαδικασίες του κόμματος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν ειναι ο «τσάρος», μόνο στο επίκεντρο. Είναι και το σύστημα όλο που λειτούργησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και θυμόμαστε όλοι, πως ήταν ο παντοδύναμος υπουργός, δεξί χέρι του κ. Παπανδρέου. Γι' αυτΌ και επιχειρείται η σύνδεση όχι με το δένδρο που θέλει κανείς να κοιτάζει, αλλά με το δάσος.

Το γνωρίζει αυτό ο Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός, λένε οι πληροφορίες μας, ότι εδώ και καιρό ήταν ενημερωμένος πως έρχεται η σειρά του ως προς την περαιτέρω απαξίωση του. «Δεν θα με  αφήσουν έτσι...» έλεγε σε ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Κα πράγματι, η αρχή, οπως θυμάστε, έγινε με την Μαργαρίτα και τη ΜΚΟ, ενώ φαίνεται ότι η συνέχεια θα είναι από εδώ και πέρα.

Με αλλά λόγια, επιχειρείται πολιτικό ξεκαθάρισμα στο ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό ανήκουν και οι αποχωρήσεις βουλευτών, οι διαγραφές και οι διαφωνίες. Πολιτικός με μεγάλη εμπειρία σε αυτά, έλεγε ότι στην πορεία προς το συνέδριο, αν το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος Θέλει να επιζήσει πολιτικά, υπαρχει μόνο μια δυνατότητα. Να γίνουν ρήξεις, όχι στα λόγια οπως αυτά που λένε συνεργάτες του διάφοροι, αλλά στην πράξη.  Μόνο έτσι ο κόσμος θα ξεχάσει. Το κακό ΠΑΣΟΚ, που όλοι πιστεύουν ότι υπήρξε,  ξεχνώντας τις καλές του ημέρες, έτσι ώστε απο την κάθαρση και την τιμωρία να περάσει στην αναγέννηση.  

newpost

Βαγγέλης Γιακουμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου