Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» ότι το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς αναμένεται να είναι δύσκολο αλλά θα είναι και ελπιδοφόρο για την πορεία της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η κρίση δεν τελείωσε ακόμη και τα πράγματα είναι δύσκολα για κάθε Ελληνική οικογένεια: «Θα είναι το εξάμηνο του απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ, ξέρουμε ότι μόλις καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός της δυσαρέσκειας και η χώρα βρει το δρόμο και τα
δυναμισμό της, θα αξιολογηθούν δίκαια οι δύσκολες αλλά εθνικά και κοινωνικά υπεύθυνες επιλογές μας. Το 2013 θα είναι η χρονιά της εθνικής ανάκαμψης, άρα και της δικής μας πολιτικής ανάκαμψης».
«Είναι εντυπωσιακό ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες κατορθώσαμε, με βαριές θυσίες, να θέσουμε υπό έλεγχο την πολυεπίπεδη αυτή κρίση μέσα σε μόλις τρία χρόνια», υπογραμμίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέροντας ότι βρεθήκαμε απροετοίμαστοι, αντιμέτωποι με όλα τα προβλήματα που είχε συσσωρεύσει η μεταπολεμική -και όχι μόνο μεταπολιτευτική- πορεία και ανάπτυξη της χώρας.
«Αυτή η στρατιγική -δύσκολων και κοινωνικά δυσάρεστων πολιτικών- είχε βεβαίως τεράστιο πολιτικό και συναισθηματικό κόστος για το ΠΑΣΟΚ, που σήκωσε στη δύσκολη φάση μόνο του τα βάρη, απέναντι σε ένα ετερόκλητο και ανεύθυνο αντιμνημονιακό μέτωπο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.