Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Μέρκελ: Ζητούνται πολλά από τους ΄Έλληνες


Μέρκελ: Ζητούνται πολλά από τους ΄Έλληνες
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Braunschweiger Zeitung, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση και την κατανόησή της για τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών.
"Συνεργαζόμαστε καλά με την ελληνική κυβέρνηση .. θέλει να κάνει αλλαγές"  αναφέρει χαρακτηριστικά η καγκελάριος, ενώ αναφερόμενη στην απεικόνισή της ως Ναζί, αναγνωρίζει το «δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης. Είναι καλό ότι στην Ευρώπη μπορεί ο καθένας να διαδηλώνει και να διατυπώνει τη γνώμη του ανεμπόδιστα. Γνωρίζω ότι από πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα ζητούνται αυτόν τον καιρό πάρα πολλά".
Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, η Αθήνα βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ παραδέχεται ότι "αυτή την εποχή από πολλούς στην Ελλάδα, ζητούνται πάρα πολλά" 
Η κ. Μέρκελ τονίζει ότι «βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια, σε μια διαδικασία ριζικών αλλαγών, οι οποίες είναι αναπόφευκτες» και κάνει λόγο για «τη μεγαλύτερη δοκιμασία της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες».

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου