Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Οι υπάλληλοι της Βουλής στο μάτι του Μαξίμου!


Οι υπάλληλοι της Βουλής στο μάτι του Μαξίμου!
Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το θέμα που έχει προκύψει με τους προνομιούχους της Βουλής είναι ο Αντώνης Σαμαράς, και την αποφασιστικότητά του αυτή την έκανε γνωστή από τις Βρυξέλλες.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από το «πάγωμα» της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούσε περικοπές των συγκεκριμένων υπαλλήλων, ο πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα τόσο προς τους εργαζομένους όσο και προς εκείνους τους βουλευτές που «χαϊδεύουν» τους υπαλλήλους. «Εγώ και η κυβέρνησή μου εκβιασμούς δεν δεχόμαστε. Δεν υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων. Ολοι ανεξαιρέτως θα έχουν την ίδια ακριβώς μεταχείριση». Ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να ζητήσει από τους Βενιζέλο και Κουβέλη να στηρίξουν τη ρύθμιση. 

Στην επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνονται υπερωρίες 52 ωρών τον μήνα, όταν στο υπόλοιπο Δημόσιο με τις νέες ρυθμίσεις οι υπερωρίες δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 20 ώρες τον μήνα. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι υπερωρίες ξεπερνούν τα 600 ευρώ τον μήνα για τον κάθε υπάλληλο. 

Η μετωπική σύγκρουση του Σαμαρά με του υπαλλήλους της Βουλής θα προκαλέσει την έντονη αντίδρασή τους και με στάσεις εργασίας θα «μπλοκάρουν» την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Στο μεταξύ, περίπου εκατόν εβδομήντα υπάλληλοι της Βουλής που κατέθεσαν τα χαρτιά τους για σύνταξη, προκειμένου να προλάβουν τα τελευταία «χρυσά» εφάπαξ και να εξασφαλίσουν ένα χοντρό… κομπόδεμα, θα λάβουν από το Δημόσιο 27,2 εκατ. ευρώ !

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου