Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Θα δώσει ονόματα και διευθύνσεις για τη λίστα Λαγκάρν

tha-dosei-onomata-kai-dieythunseis-gia-ti-lista-lagkarntΘα προχωρήσει ή όχι σε αποκαλύψεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή, λίγο πριν ξεκινήσει το απόγευμα η ψηφοφορία που θα κρίνει την παραπομπή του ή μη σε προανακριτική επιτροπή; Στην Ιπποκράτους ουδείς είναι σε θέση να απαντήσει με σαφήνεια στο ερώτημα.

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου σχολιάζουν φειδωλά πως εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκληθεί, τότε δεν θα διστάσει να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις...

Ο ίδιος πριν από μερικές ημέρες μιλώντας σε κομματικά στελέχη είχε...υποσχεθεί ότι «τις επόμενες ημέρες θα ειπωθούν πολλά».

Κάποιοι πιστεύουν ότι θα ταυτίσει για μία ακόμη φορά τον Ιωάννη Διώτη με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα επαναλάβει ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ όχι μόνο παρέδωσε το περίφημο στικάκι στην Κουμουνδούρου και ακολούθως στο Hot Doc, αλλά επιπλέον -όπως θα υποστηρίξει- έκανε συναντήσεις με εκδότες στους οποίους επίσης επεχείρησε να διαθέσει την λίστα με τα ονόματα.

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Βενιζέλος θα επιδιώξει να υπερασπιστεί τον εαυτό του καταγγέλλοντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι έστησε μία «άθλια πολιτική σκευωρία» στην οποία είναι ο ίδιος «εμπνευστής και ηθικός αυτουργός».

Είναι άγνωστο εάν το ίδιο θα πράξει και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του ούτε στους στενούς του συνεργάτες στους οποίους περιορίστηκε να πει ότι κάποια στιγμή θα αποφασίσει...

Ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε και χθες το παρών στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ήταν αμίλητος και δεν παρενέβη στην συζήτηση που άνοιξε για τα διαδικαστικά γύρω από την ψηφοφορία. Η σημερινή γραμμή του ΠΑΣΟΚ κατά την συνολική διαδικασία στη Βουλή διεφάνη από νωρίς. Όταν έφθασε στην Ιπποκράτους ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λεωνίδας Γρηγοράκος ενημέρωσε για τις αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων και ακολούθως σχολίασε: «Επομένως αν ψηφίσω στην πρώτη κάλπη μετά μπορώ να φύγω».

Σιωπηρά το ΠΑΣΟΚ έχει υποδείξει στους βουλευτές του να μην ψηφίσουν στις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Για την σημερινή δύσκολη ημέρα έχει επιστρατεύσει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ως κοινοβουλευτικό εκπροσώπο, τον Γιάννη Μανιάτη ως εισηγητή και τον Δημήτρη Κρεμαστινό ως ομιλητή.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου