Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλά για τα φοιτητικά χρόνια με Σαμαρά


Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλά για τα φοιτητικά χρόνια με Σαμαρά
Ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη του σε αμερικανική εφημερίδα μίλησε για τον Αντώνη Σαμαρά και για τα φοιτητικά τους χρόνια στο Κολέγιο Άμχερστ της Μασαχουσέτης.
Ο δημοσιογράφος κάνει αναφορά στη γνωριμία του Γ. Παπανδρέου με τον Αντ. Σαμαρά από τα φοιτητικά τους χρόνια, ενώ στη συνέχεια παραθέτει τη συνέντευξη που πήρε τηλεφωνικά από τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Θυμάται μάλιστα στιγμές από το παρελθόν όταν οι δυο τους ήταν συγκάτοικοι: «Εγώ ήμουν εξορία, αυτός δεν ήταν. Θα πήγαινε πίσω στην Ελλάδα. Αλλά φυσικά, ήταν ενάντια στη χούντα. Ήμουν πολύ πιο αναμεμιγμένος στην πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής, λόγω του πολέμου του Βιετνάμ, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Εκείνο τον καιρό, οι φοιτητές είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί αρκετά». 

Αποκαλύπτει πάντως και πράγματα για τις ερωτικές του κατακτήσεις από εκείνη την περίοδο: «Η κιθάρα ήταν ένας τρόπος που έλπιζα να προσελκύσω το αντίθετο φύλο… Συνηθίζαμε να βρισκόμαστε μαζί αρκετά και να πίνουμε. Υποθέτω πάρα πολύ».

Κρίνοντας τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό απαντά ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις μαζί του ακόμη ωστόσο κρίνει ότι είναι αρνητικός και "εκμεταλλεύεται τον πόνο των Ελλήνων", όπως αναφέρει.
Για τις περικοπές μισθών και συντάξεων αναφέρει πως ανέλαβε το πολιτικό κόστος για να σώσει τη χώρα από την χρεοκοπία.

Για την κρίση αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι πολύ μικρή για να αποτελεί το πρόβλημα της ΕΕ και ότι παρέλαβε μία πολύ άσχημη κατάσταση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Υποστηρίζει ότι ο ίδιος έφερε σε πέρας μεγάλες μεταρρυθμίσεις, πράγμα που τον έφερε σε δυσμένεια με όσους έχουν δύναμη, όπως λέει. 

Ωστόσο προσθέτει ότι χτύπησε τη φοροδιαφυγή κάνοντας πράγματα που ποτέ δεν είχαν γίνει πριν στη χώρα, όπως κατασχέσεις πολυτελών σκαφών.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου