Κορυφαία στελέχη του Αριστερού Ρεύματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν κρύβουν, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, τη δυσφορία τους για τις τελευταίες πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα. Οι διαφωνίες εντοπίζονται σε μία σειρά θεμάτων, αρχής γενομένης
από τις προσαρμογές που έχουν γίνει στον πολιτικό λόγο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε σχέση με τις τελευταίες κινήσεις του.
«Καυτή» συνεδρίαση
Με φόντο τις αντιδράσεις που υποβόσκουν, η σημερινή Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπεται θερμή, αφού αρκετά στελέχη, τόσο του Αριστερού Ρεύματος, όσο και συνιστωσών, είναι αποφασισμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, να δημοσιοποιήσουν τις αντιρρήσεις τους και να αμφισβητήσουν την πολιτική γραμμή που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας και τα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, πολλοί εξ αυτών, στο παρασκήνιο, κάνουν λόγο ακόμη και για… «μνημονιακή στροφή» του Αλέξη Τσίπρα, ενώ δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για την συνέντευξη που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΝΕΤ και την Έλλη Στάη.
Το παρασκήνιο μιας συνέντευξης
Η ενόχληση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έγκειται στο γεγονός ότι για το απόγευμα της Δευτέρας είχε προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (αυτή, δηλαδή, που θα γίνει σήμερα το απόγευμα) προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να ενημερώσει τα μέλη του οργάνου για τις επαφές του στις ΗΠΑ, αλλά και με στόχο να συζητηθεί η πολιτική γραμμή-στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, η συνεδρίαση αναβλήθηκε, αφού το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα ειδοποίησε τα μέλη της Γραμματείας ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπέφερε από ίωση. Όμως, τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε, στη ΝΕΤ και αυτό ενόχλησε τα μάλα αρκετά στελέχη συνιστωσών, αλλά και του Αριστερού Ρεύματος. Μάλιστα, χθες, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έγιναν αποδέκτες έντονων παραπόνων, καθώς προβεβλημένα στελέχη του κόμματος κατηγόρησαν τον επικεφαλής τους για «βοναπαρτισμό». «Αντί να ενημερώσει το κόμμα, θα τα μαθαίνουμε από την τηλεόραση», υποστηρίζουν και υπόσχονται μία… καυτή συνεδρίαση για σήμερα.
Εκτενής συζήτηση
Μάλιστα, οι όποιες αντιρρήσεις, εντάσεις και εσωκομματικές συγκρούσεις παρατηρηθούν στη σημερινή Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι απλώς προανάκρουσμα των όσων θα γίνουν το ερχόμενο σαββατοκύριακο, στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Εκεί, κατά πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί με έντονο τρόπο η αντίρρηση κορυφαίων στελεχών του κόμματος προς την στροφή Τσίπρα στο ρεαλισμό, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προγραμματίζει παρέμβαση, στη λογική της υπεράσπισης της «ανόθευτης αντιμνημονιακής γραμμής», δηλαδή των εξαγγελιών για κατάργηση του Μνημονίου με έναν νόμο, σε ένα άρθρο και της μονομερούς διαγραφής του ελληνικού χρέους.
matrix24