Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ιδρύθηκε Αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα


Ιδρύθηκε Αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα
Πλοκάμια στη χώρα μας άπλωσε το νεότευκτο αλβανικό κόμμα FRD, τα μέλη του οποίου συγκεντρώθηκαν υπό άκρα μυστικότητα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.


Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας και επικεφαλής του Fryma e Re Demokratike (FRD) Μπαμίρ Μιρτέζα Τόπι ήρθε στην ελληνική πρωτεύουσα αθόρυβα προκειμένου να δημιουργήσει παράρτημα του κόμματος και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απέναντι σε ένα πολυπληθές κοινό (περίπου 500 ατομα), έφτασε στο σημείο να ζητήσει ακόμη και τη σύσταση υπουργείου που θα ασχολείται αποκλειστικά με τους Αλβανούς μετανάστες που ζουν εδώ!
«Θα κάνω το παν για τη δημιουργία του» δήλωσε χαρακτηριστικά λίγο πριν ψάλει με το συγκεντρωμένο πλήθος τον εθνικό ύμνο της Αλβανίας. Τόνισε δε πως είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην αλβανική κρατική τηλεόραση, ώστε να μπορούν τα παιδιά των μεταναστών της γείτονος να μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα και να μη χαθεί.



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει προαναγγελθεί σε μεγάλη έκταση, υπό το φόβο τυχόν επιθέσεων από ακραία μέλη της Χρυσής Αυγής. Πάντως υπήρξαν Αλβανοί που πήγαν με τις τοπικές φορεσιές και στο τέλος φωτογραφήθηκαν με τον πρόεδρο του FRD κρατώντας και τη σημαία με τον μαύρο δικέφαλο αετό των γειτόνων.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου