Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Προβληματικός ο συντονισμός της κυβέρνησης

konstantinopoulos-570-570x381

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είναι 37 ετών, είναι γιατρός, ανήκει στη νεότερη γενιά του ΠΑΣΟΚ και εξελέγη για δεύτερη φορά βουλευτής Αρκαδίας. Είναι ένας απο τους 24 εναπομείναντες βουλευτές του κόμματος. Λέει την άποψη του με ευκολία και μας έκανε μεγάλη εντύπωση, «έγραψε» που λέμε, αυτό που είπε για τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την περασμένη Δευτέρα στην εκπομπη «Ανατροπή» στο Mega. Τι είπε ακριβώς; «Ο Πάνος Καμμένος είναι ο αρχηγός των συνομωσιών και των ψεκασμών στη
χώρα…».
Στη συνέντευξή του στο koolnews, μας απαντά για τη λίστα Λαγκάρντ και τις ευθύνες Γ. Παπακωνσταντίνου, για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει και για την λειτουργία της τρικομμάτικης κυβέρνησης.
Η λίστα Λαγκάρντ πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις; Πρέπει να «τιμωρηθεί» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου;
Πρέπει να τιμωρηθούν όσοι αποδειχθούν ότι έχουν ευθύνες. Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος της προανακριτικής, να ερευνήσει αν υπάρχουν ενδείξεις. Η λίστα Λαγκαρντ θα είναι το φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ και της λογικής που θέλει την  σκανδαλολογία να αντικαθιστά την απουσία πολιτικής πρότασης. Ένα από τα συμπεράσματα της υπόθεσης είναι ότι δεν πρέπει ποτέ ξανά ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ να περιμένει έξω από το γραφείο του κάθε Υπουργού προκειμένου να πάρει οδηγίες.
Υπάρχουν πολιτικές ή ποινικές ευθύνες -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- για τον Ευάγγελο Βενιζέλο;
Κάθε πράξη στην πολιτική έχει ευθύνη με θετικό ή αρνητικό πρόσημο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε τα ρέστα του όταν προανήγγειλε την ύπαρξη συγγενή του Ευ. Βενιζέλου στη λίστα Λαγκαρντ  προβλέποντας ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις  που στο τέλος διαψεύστηκαν! Μάλιστα όπως είναι γνωστό στα δημοσιογραφικά γραφεία μετέφεραν τη λίστα από έντυπο σε έντυπο μέχρι να βρουν αυτόν που θα τη δημοσίευε και τελικά τον βρήκαν! Η προσπάθεια για κατάρρευση της κυβέρνησης απέτυχε. Την επόμενη φορά ας είναι περισσότερο προσεκτικοί.
Η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα;
Αν εφαρμόσει απλά τα μέτρα χωρίς τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές δεν θα πετύχουμε το στόχο μας. Παράλληλα, θα πρέπει με στοχευμένες και άμεσες κινήσεις να στηριχθεί η απασχόληση. Τα μέτρα χωρίς νέο παραγωγικό μοντέλο, χωρίς νέο ανταγωνιστικό δημόσιο δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Η εφαρμογή των μέτρων, όμως απαιτεί και την υπεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πρέπει να σταθεί στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων,  αφήνοντας πίσω της κοντόθωρες τακτικές  επικοινωνιακού εντυπωσιασμού προς «άγραν ψήφων».
Θα ψηφίζατε και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων; Θεωρείτε ότι η κοινωνία αντέχει και νέα μέτρα;
Το προηγούμενο μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε με 152 Βουλευτές! Καταλαβαίνετε ότι περιθώρια πολλά δεν υπάρχουν, ούτε για τους πολίτες, ούτε για την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση πιστεύω ότι το γνωρίζει.
Υπήρξαν σημάδια αποσυντονισμού της κυβέρνησης; Είστε ικανοποιημένος από την λειτουργία της κυβέρνησης;
Η συνεργασία της κυβέρνησης και ο συντονισμός με τα κόμματα που την στηρίζουν στη βουλή έχει πολλά προβλήματα. Έρχονται νομοσχέδια και άρθρα στη Βουλή χωρίς προσυνεννόηση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις. Η μη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα. Η κυβέρνηση συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου και ο τρόπος λειτουργίας της είναι μια πολύ καλή αφετηρία.
Συμμετοχή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση;
Αυτό που προέχει είναι η πολιτική ατζέντα και οι κανόνες με τους οποίους θα λειτουργεί. Αν δεν συμφωνηθούν  τα παραπάνω, τα πρόσωπα δεν θα μπορέσουν να υποστηρίξουν την προσπάθεια. Στηρίζουμε την κυβέρνηση γιατί συνεχίζει τις προσπάθειες των προηγούμενων ετών ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει και θα συνεχίζει να βάζει όλες του τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει;
Ο κ. Λαφαζάνης με ειλικρίνεια είπε όχι! Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο στιχάκι που κυκλοφορεί στα social media: «το πρωί νοικοκύρης, το βράδυ αναρχικός γυρίζω στη βίλα σαν τρελός».
Ποια είναι η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ μετά την αποχώρηση πολλών στελεχών;
Αυτοί που μείναμε στα δύσκολα θα τα καταφέρουμε. Άλλωστε εκεί κρίνονται τα στελέχη και όχι στις εύκολες εποχές. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο νέα ηγετική ομάδα μέσα από πολιτικές διαδικασίες. Η νεότερη γενιά του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσει το παρόν.
 Του Γιάννη Κολοκυθα
www.koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου