Για ανάμειξη στην πολιτική ζωή της χώρας κατηγορεί η Ιπποκράτους το ΔΝΤ, με αφορμή την τελευταία του έκθεση για την πορεία της οικονομίας της χώρας. Αφορμή στάθηκαν οι αξιολογήσεις των αξιωματούχων του Ταμείου για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, κάτι που έκανε το ΠΑΣΟΚ να διαμηνύσει με άτυπο σημείωμά του πως «οι επιλογές των Ελλήνων πολιτών αφορούν τους ίδιους και μόνον αυτούς».
Ειδικότερα, αφού επισημαίνεται ότι οι αξιολογήσεις αυτές
ισοδυναμούν με ανάμειξη στην πολιτική ζωή της χώρας, κάτι που προφανώς δεν είναι στις αρμοδιότητες του ΔΝΤ, η Ιπποκράτους υποστηρίζει πως η άποψη που περιλαμβάνεται στην έκθεση πως σε περίπτωση δημοσιονομικών αποκλίσεων η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, «στέλνει το λάθος μήνυμα». Σύμφωνα με το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ιπποκράτους, «οι πολίτες έχουν ήδη δεχθεί τεράστιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει κανένα πλέον περιθώριο».
Ενδυναμωμένος δε, από τη ‘νίκη’ που θεωρείται ότι πέτυχε με την ψηφοφορία της Πέμπτης στη Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικεντρώνει δε αφενός στις προσυνεδριακές διαδικασίες του κόμματός του, αφετέρου όμως στα κυβερνητικά του καθήκοντα ως εταίρος της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά.

Έτσι, με αφορμή και την έκθεση του ΔΝΤ, στέλνει το μήνυμα πως «η κυβέρνηση οφείλει να επικεντρωθεί στην υλοποίηση των πολιτικών που θα αποτρέψουν την εκδήλωση δημοσιονομικών αποκλίσεων». Ιδιαιτέρως δε, η Ιπποκράτους ζητά να δοθεί έμφαση στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, καθώς και στην άμεση προώθηση των μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα σε επίπεδα κράτους και φοροελεγκτικών μηχανισμών. Ζητά ακόμα την επιτάχυνση όσο και υλοποίηση του ΕΣΠΑ και τη δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος στην χώρα, με στόχο μεταξύ άλλων τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προς αντιμετώπιση της πρωτοφανούς ανεργίας που μαστίζει την χώρα. «Αυτές οι πρωτοβουλίες θα αποτρέψουν οριστικά το ενδεχόμενο νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις», καταλήγει η ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι έντονη ήταν η αντίδραση και εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, που σημείωσε ότι «η κοινωνία σηκώνει τεράστιο βάρος και η έκθεση του ΔΝΤ δεν το υπολογίζει σωστά». Κάλεσε την κυβέρνηση να διασφαλίσει την μείωση των κρατικών δαπανών με την εξάλειψη της σπατάλης και της διαφθοράς, την αύξηση των εσόδων με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ.