Ωστόσο τόσο οι πολιτικοί αρχηγοί όσο και ο υπουργός
Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απέφυγαν να τοποθετηθούν ευθέως στο ζήτημα της φορολόγησης ακινήτων, λέγοντας ότι πρόκειται για αποφάσεις που θα ληφθούν σε ύστερο χρόνο.
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ότι έγινε  συζήτηση για το φορολογικό, ενώ όσον αφορά στο φόρο ακινήτων σχολίασε πως επρόκειτο για μια γενική συζήτηση καθώς «δεν είναι κάτι που βιάζει». «Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και δεν ισχύουν τα σενάρια που συζητούνται» τόνισε ο κ. Στουρνάρας επαναλαμβάνοντας ότι ισχύει η γενική δήλωση που έχει ήδη κάνει πως «ό,τι παίρναμε θα παίρνουμε».
Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθάνασιος Τσαυτάρης είπε ότι το υπουργείο αντιμετωπίζει τα προβλήματα των αγροτών και ενημέρωσε για τις προτάσεις του τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς λαμβάνοντας την έγκριση τους.
Όπως ανακοίνωσε οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους αγρότες στηρίζονται στην καθιέρωση φτηνού νυχτερινού ρεύματος, στη διευθέτηση «κόκκινων» δανείων και επιστροφή ΦΠΑ προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των αγροτών, ενώ όπως τόνισε επιλύεται το πρόβλημα της συνταξιοδότησης των αγροτών που είναι γεννημένοι το 1948 και επεκτείνεται για δύο χρόνια. Ακόμη είπε ότι ικανοποιείται το αίτημα επιστροφής ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαιοειδών, το οποίο οι αγρότες ζητούσαν να είναι ύψους 160 εκατ ευρώ, όπως επίσης προτείνονται λύσεις για τα ανοιχτά ζητήματα των κτηνοτρόφων των βαμβακοπαραγωγών και των ροδακινοπαραγωγών.
«Συζητήσαμε για την παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής. Είναι σημαντικό τι θα μπορέσει να εξασφαλίσει η χώρα μας στη Σύνοδο.Συζητήσαμε για του αγρότες. Αναδείξαμε την πολιτική που δίνει απάντηση σε πολλά αιτήματα τους» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και συνέχισε:
«Υπήρξε διεκδίκηση από τη μεριά μου να υπάρξουν άμεσα έκτακτα μέτρα για τους ανέργους νέους και νέες. Αντιμετωπίσαμε και το θέμα της οικονομίας και που βρίσκεται η όλη υπόθεση . Είναι γνωστό ότι έχον αρχίσει να καταβάλλονται οφειλές του δημοσίου σε ιδιώτες σε μια προσπάθεια να υπάρξει αναθέρμανση της αγοράς και της μικρομεσαίας επιχείρησης. Έγινε μια γενική αναφορά στο φορολογικό χωρίς λεπτομέρειες γιατί η επιτροπή εργάζεται επ΄αυτού και ίσως την ερχόμενη εβδομάδα να έχουμε κάποια κατάληξη». Απαντώντας σε ερώτηση για το φόρο στα ακίνητα απάντησε «να είστε βέβαιοι ότι  η τελική ρύθμιση θα είναι αυτή που θα ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες για τα ακίνητα».
Τελευταίος από το Μέγαρο Μαξίμου βγήκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος είπε ότι η συζήτηση είχε ως θέμα την πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη και επισήμανε ότι η επόμενη συνάντηση των τριών θα  αφιερωθεί στην πραγματική οικονομία. Ανέφερε δε ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τους άνεργους και για όσους έχουν ανάγκη.
Όσον αφορά τους αγρότες αναφέρθηκε στο πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός. Ενώ αναφερόμενος  στον ενιαίο φόρο ακινήτων, επισήμανε ότι το σχέδιο θα πρέπει να είναι σύγχρονο και απλό.
«Πρέπει να φτιάξουμε ένα φορολογικό σύστημα, δίκαιο και αναλογικό», τόνισε ο ίδιος.
matrix24