Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο νέος Πάπας θα φέρει χρήμα στο Βατικανό!


Ο νέος Πάπας θα φέρει χρήμα στο Βατικανό!
Ο νέος Πάπας θα φέρει χρήμα στο Βατικανό και τη Ρώμη. Εμποροι και ξενοδόχοι προσδοκούν η ανακήρυξη του διαδόχου του Βενέδικτου να έχει το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή ένα Ιωβηλαίο. Περιμένουν δηλαδή στρατιές τουριστών και προσκυνητών που θα δώσουν τον οβολό τους στη βιομηχανία πίστης και τουρισμού. Η αισιοδοξία των καταστηματαρχών που ζουν από το εμπόριο που συνδέεται με τη θρησκεία -πουλούν αγαλματίδια παπών και αγίων, ημερολόγια, σελιδοδείκτες, κάρτες, μαγνήτες, κομποσκοίνια κι οτιδήποτε άλλο παραπέμπει στην πίστη- είναι μεγάλη. Θεωρούν την παραίτηση του Πάπα ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για αύξηση των πωλήσεών τους. Γι’ αυτό και δεν σκοπεύουν να χάσουν την ευκαιρία. Φιλοδοξούν να έχουν γεμίσει τα ταμεία τους προτού φανεί ο λευκός καπνός κι ακουστεί το «Habemus Papam».

Ο απερχόμενος Ποντίφικας αποτελεί ήδη παρελθόν για τους εμπόρους και τους ξενοδόχους. Ποτέ άλλωστε δεν τον αγάπησαν πραγματικά, αφού δεν τους απέφερε κέρδη.

Τώρα ελπίζουν σε ένα πιο ευοίωνο μέλλον. «Ο επόμενος Πάπας θα φέρει περισσότερο κόσμο, θα γίνουν εκδηλώσεις και συνέδρια» δηλώνει ένας από τους πωλητές που έχουν άδεια να πουλούν τα εμπορεύματά τους κοντά στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Την ίδια αισιοδοξία έχει και ο Τζουζέπε Ροσόλι, πρόεδρος των ξενοδόχων της Ρώμης, ο οποίος λέει: «Μετά από μήνες στασιμότητας, αναμένουμε μια αύξηση πελατών μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, από 10% έως 30% ή και περισσότερο. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι τηλεοπτικές κάμερες θα είναι στραμμένες στην Καπέλα Σιστίνα, στη Ρώμη, αυτή τη φορά σε μακροπρόθεσμη βάση, κάτι που θα προσελκύσει πολλούς τουρίστες, όχι μόνο τώρα, αλλά και μετά την ανακήρυξη του νέου Πάπα».

Κι ενώ στο Βατικανό ετοιμάζονται για τον επόμενο προκαθήμενο, ο απερχόμενος θα εγκαταλείψει το διαμέρισμά του στο Βατικανό από αύριο και από το τέλος του μήνα θα αποκαλείται «επίτιμος επίσκοπος». Η σύνταξή του θα ανέρχεται στα 2.500 ευρώ τον μήνα, χρήματα αρκετά για να ζήσει τον λιτό του βίο. Αλλωστε, όπως αποκάλυψε ο βιογράφος του, Πίτερ Σίγουαλντ, ο Βενέδικτος δεν είναι καλά. Εκτιμάται πως δεν βλέπει πλέον από το αριστερό μάτι, η ακοή του μειώθηκε, αδυνάτισε και οι ράφτες στενεύουν τα ενδύματά του. «Δεν δείχνει άρρωστος, αλλά κουρασμένος. Είναι εξαντλημένος» καταλήγει.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου