Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Σε συνέντευξή του στη «Φωνή της Πάρου» Απογοητευμένος, αλλά όχι …άστεγος ο Γιάννης Ραγκούσης

Απογοητευμένος, αλλά όχι ...άστεγος, δηλώνει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο συνεργασίας με τα υφιστάμενα πολιτικά σχήματα, ενώ αποκλείει και το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος για τη δημαρχία της Πάρου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φωνή της Πάρου», ο κ.Ραγκούσης ασκεί έντονη κριτική για τους χειρισμούς κορυφαίων
στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ. Δηλώνοντας πως ήταν συνειδητή του απόφαση να φύγει από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, αλλά και ότι δεν είναι …άστεγος σε ό,τι αφορά στις αρχές και τις αξίες του, υποστηρίζει πως η λίστα Λαγκάρντ, δεν ήταν η αφορμή της αποχώρησής του από το ΠΑΣΟΚ, αλλά η αιτία. «Ειδικά, σε µία συγκυρία που έχεις περικόψει μισθούς και συντάξεις – που υπάρχουν και εδώ στην Πάρο ένα σωρό συμπολίτες µας που τόσο δύσκολα καταφέρνουν να ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας -, δεν είναι δυνατόν να έχεις στα χέρια σου µια λίστα μεγαλο-καταθετών στην Ελβετία και να µην µας έχεις πει σ’ εμάς τίποτα… που καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι. Δε µας είχαν πει τίποτα, ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος… Και πολλοί περισσότερο να µην την έχεις αξιοποιήσει…», λέει, προσθέτοντας ότι «πολιτικά και ηθικά ήταν υποχρεωμένοι να µας ενημερώσουν. Δεν το έκαναν ούτε επίσημα, ούτε άτυπα. Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι μείζον θέμα. Στην πραγματικότητα είναι η κόκκινη γραμμή που ορίζει την ηθική στην πολιτική. Γι’ αυτό, είναι ιστορικές και απαράγραπτες οι πολιτικές ευθύνες απέναντι στον τόπο και στη δημοκρατική παράταξη και του Παπακωνσταντίνου και του Βενιζέλου».
Ο πρώην υπουργός μιλά επίσης για τις ‘επιθέσεις’ που δέχεται από συντοπίτες του στην Πάρο, παρά τα όσα έκανε ως δήμαρχος για το νησί του, δηλώνοντας πως όχι απλά δεν θα είναι υποψήφιος εκ νέου για τη δημαρχία εκεί, αλλά και πως έχει τελειώσει πολιτικά για την Πάρο. «Ραγκούσης για την Πάρο τέλος …πολιτικά», σημειώνει , προσθέτοντας πως «η Πάρος έχει στη διάθεσή της τους υβριστές μου, τι να με κάνει εμένα; Αφού έχει αυτούς, δεν με χρειάζεται». Τόσο για αυτή την περίοδο όσο και για εκείνη της κυβερνητικής του θητείας δε, ζητά δημόσια συγγνώμη από την οικογένειά του, που χωρίς να είναι επιλογή της, υπέστη δίπλα του μεγάλες στενοχώριες και πίκρες. Τους παρακαλεί πάντως … «να µην ξεχάσουν ποτέ πως ό,τι έκανα έπρεπε να το κάνω για να υπηρετήσω το γενικό κοινωνικό συμφέρον και ιδίως τη νέα γενιά». Υποστηρίζει τέλος τον νόμο του για τον «Καλλικράτη», προεξοφλώντας ότι «θα περνούν τα χρόνια, θα περνούν οι θητείες και μείζονα αλλαγή στα δομικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής του ‘Καλλικράτη’, δε θα γίνει από καμία κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου