Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ζούσε πάνω σε δέντρο για 15 μήνες


Ο λόγος για την Μιράντα Γκίμπσον, μια ακτιβίστρια που θέλησε με την πράξη της αυτή να δώσει το δικό της μήνυμα και να κάνει τον αγώνα της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.



Πιο συγκεκριμένα η 31χρονη γυναίκα είχε σκαρφαλώσει πάνω σε ένα δέντρο – παρατηρητήριο στις 14 Δεκεμβρίου 2011 και αναγκάστηκε να κατέβει στις 7 Μαρτίου 2013 έπειτα από 457 μέρες (σχεδόν 15 μήνες) εξαιτίας των πυρκαγιών στο δάσος «Styx Valley» της Τασμανίας.

Ο σκοπός της ήταν να δείξει στον κόσμο πως η φύση και ειδικότερα αυτή η κοιλάδα και το δάσος στην Τασμανία, έχουν την δική τους ξεχωριστή ομορφιά και δεν πρέπει να γίνεται αποψίλωση των δέντρων, ούτε να προκαλούνται καταστροφές στη φύση από τον άνθρωπο.


Η ίδια που είχε δώσει πολλές συνεντεύξεις πάνω από το δέντρο, όπου έμενε σε ύψος 60 μέτρων, ένιωσε άσχημα που αναγκάστηκε να κατέβει, αλλά δεν μπορούσε να θέσει σε περαιτέρω κίνδυνο τη ζωή της. Είχε αντέξει πολλές κακουχίες, όπως κρύο, ισχυρούς ανέμους, υγρασία και πολλά άλλα κατά τη διάρκεια των δεκαπέντε μηνών, αλλά το νέφος και η αποπνικτική ατμόσφαιρα από την πυρκαγιά στο δάσος ήταν πολύ υψηλού ρίσκου.


Πάντως, όπως τόνισε η ίδια ο αγώνας της για να σταματήσει η καταστροφή των φυσικών τόπων Παγκόσμιας Κληρονομιάς θα συνεχιστεί. Η Μιράντα Γκίμπσον έχει την αμέριστη συμπαράσταση πολλών οικολογικών οργανώσεων και εκατοντάδων χιλιάδων απλών ανθρώπων.


paraxenanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου