Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΑΓΝΟ: Δεν μπαίνει στο 99 – Δικαίωση εργαζομένων

agno


Η απόρριψη δίνει το δικαίωμα στους περίπου 395 εργαζομένους να προσφύγουν στο δικαστήριο, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, τα οποία σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο της «ΑΓΝΟ», Χρ. Οικονόμου, ανέρχονται σε 800.000 ευρώ. Οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ, οι οποίοι βρίσκονταν σε απεργία από τις 8 Μαρτίου, είχαν ταχθεί κατά του σχεδίου εξυγίανσης που είχε παρουσιάσει η επιχείρηση στο δικαστήριο.

Συνολικά οι οφειλές της ΑΓΝΟ ανέρχονται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,4 εκατ. ευρώ προς τους κτηνοτρόφους – γαλακτοπαραγωγούς. Το 2011 ο τζίρος της ΑΓΝΟ ανήλθε σε 67,55 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημίες διαμορφώθηκαν σε 6,98 εκατ. ευρώ.
Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, οι πιθανές «επιλογές» που υπάρχουν πλέον για την επιχείρηση είναι είτε να εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου εντός 30 ημερών είτε να προχωρήσει σε παύση πληρωμών, επιλογή που θα τη φέρει πιο κοντά στην πτώχευση. Άλλωστε  σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης της εταιρείας, η δικαστική απόφαση, την οποία χαρακτήρισαν αναπάντεχη, έχει ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι όποιες διαπραγματεύσεις για την πώλησή της και η «λύση» αυτή φαίνεται να απομακρύνεται.
Η ΑΓΝΟ ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1950 και αποτέλεσε την πρώτη βιομηχανία παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος στη Βόρειο Ελλάδα.
Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας αντιμετώπισε και πάλι οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και τελικά να πωληθεί το 2003 από την Αγροτική Τράπεζα στην «Κολιός», με την τελευταία να καταβάλλει τότε ως τίμημα το ποσό των 12,25 εκατ. ευρώ.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου