Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ο εισαγγελέας Πινόκιο μίλησε και πάλι…



Απλά ερωτήματα καθημερινής ελληνικής τρέλλας προκύπτουν από τη νέα βερσιόν των γεγονότων που εναποθέτει αυτή τη φορά ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης στην Προανακριτική Επιτροπή της βουλής για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ. Να σημειωθεί ότι εχθές, ο πρώην εισαγγελέας υποστήριξε ότι «πολύ πιθανόν» να έδωσε το περιβόητο usb στον Βενιζέλο όχι αρχές Αυγούστου, όπως είχε αρχικά καταθέσει, αλλά στις 8 Ιουλίου, όταν πήγε στη Βουλή.
Είπε κι άλλα βέβαια ο πάντα συναρπαστικός και ευφάνταστος αυτός τύπος που κατά δήλωσή του δεν είχε ιδέα από ηλεκτρονικούς
υπολογιστές (αν και επικεφαλής του ΣΔΟΕ!). Είπε ότι ήταν σε άμεση επικοινωνία με τον Παπακωνσταντίνου ακόμα κι όταν αυτός είχε αποχωρήσει από το ΥΠΟΙΚ και είχε αναλάβει καθήκοντα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Είπε ότι μιλούσε και με τον Μπίκα της ΕΥΠ για το θέμα της λίστας (αν και ο Μπίκας είχε καταθέσει ότι δεν είχε ιδέα για την υπόθεση). Είπε, είπε, είπε…
Επειδή λοιπόν η μνήμη και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια να θυμίσουμε τι έλεγε πριν και τι μετά και σε πόσες αντιφάσεις έχει υποπέσει ο περιβόητος εισαγγελέας:
Πριν: Λέει ότι παρέλαβε το usb από τον Υπ.Οικ. Παπακωνσταντίνου λίγο πριν τον ανασχηματισμό, στα μέσα Ιουνίου. Μετά: Ανασκευάζει λέγοντας ότι του έστειλε το usb με άνθρωπό του ο Υ.Πε.Χω.Δ.Ε. Παπακωνσταντίνου στις 7 Ιουλίου.
Πριν: Λέει ότι παρέδωσε το usb στο νέο Υπ.Οικ.Βενιζέλο τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου μαζί με μερικές εκτυπώσεις του περιεχομένου του ως δείγμα. Μετά: Ανασκευάζει και λέει ότι παρέδωσε το usb στο νέο Υπ.Οικ.Βενιζέλο στις 8 Ιουλίου στη Βουλή και λίγο μετά του έδωσε μερικές εκτυπώσεις του περιεχομένου του ως δείγμα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι την ίδια μέρα βρισκόταν μαζί με τον Βενιζέλο σε πολύωρη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ όπου είχε φυσικά την ευκαιρία αν το ήθελε να του δώσει το υλικό και να τον ενημερώσει. Αντ’ αυτού, έκανε τον κόπο να πάει στη Βουλή λίγες ώρες μετά για να του δώσει το usb!
Πριν: Υποστηρίζει ότι δεν κράτησε αντίγραφο όταν έδωσε το usb στον Βενιζέλο Μετά: Μετά την πρώτη πραγματογνωμοσύνη που διατάσσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς προκύπτει ότι το usb που παρέδωσε είναι αντίγραφο που κατασκεύασε στις 8 Ιουλίου. Θυμάται ότι τελικά όντως έκανε ένα αντίγραφο με τη βοήθεια της συνεργάτιδός του κας. Μανέ στις 8 Ιουλίου για να προστατέψει το πρωτότυπο.
Πριν: Αφού παραδέχεται ότι όντως έκανε αντίγραφο που το έδωσε στον Βενιζέλο, ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε το πρωτότυπο με τη βοήθεια πάλι της κας. Μανέ. Μετά: Δεν λέει κουβέντα όταν η ίδια η στενή συνεργάτης του τον διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο λέγοντας ότι δεν κατέστρεψε το usb ούτε έδωσε οδηγίες για την καταστροφή του.
Πριν: Υποστηρίζει ότι δεν άνοιξε, ούτε επεξεργάστηκε το usb. Μετά: Στη δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι το αρχικό usb  είχε ανοιχτεί σε υπολογιστή του ΣΔΟΕ στις 6 Ιουλίου, ενώ ο Διώτης ισχυρίζεται τώρα ότι το παρέλαβε στις 7 Ιουλίου! Δεν απαντά σε αυτό φυσικά. Μάλιστα από την ίδια πραγματογνωμοσύνη προκύπτει ότι αυτό το αρχικό usb είχε ανοιχτεί από τον ίδιο χρήστη στη 1 Ιουλίου 2011, στις 5 Φεβρουαρίου 2011 και στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 (μια μόλις μέρα μετά την  παράδοση του αρχικού cd από τους Γάλλους).
Από τη νέα κατάθεση όμως του εισαγγελέα Πινόκιο προκύπτουν και άλλα θέματα, πολύ σοβαρά:
Λέει δηλαδή ο Διώτης τώρα ότι βρισκόταν σε συνεννόηση με τον Παπακωνσταντίνου και τον Μπίκα της ΕΥΠ σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, πολύ μετά την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Οικονομικών και ότι και ο Πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί σχετικά. Με άλλα λόγια λέει ότι πίσω από την πλάτη του νέου υπουργού, στα μουλωχτά, χειριζόταν το θέμα της λίστας με τον πρώην υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της ΕΥΠ τους οποίους ενημέρωνε, αλλά δεν ενημέρωνε τον ίδιο τον Βενιζέλο που είχε αναλάβει τρεις ολόκληρες εβδομάδες πριν!
Μάλιστα, στα email που προσκόμισε στην Επιτροπή προχθές ο Διώτης δεν μπαίνει στον κόπο καν να ρωτήσει τον Παπακωνσταντίνου αν ενημέρωσε το νέο υπουργό, ούτε λέει αν θα τον ενημερώσει ο ίδιος. Απλά, αλληλογραφεί με τον πρώην υπουργό και αναφέρεται στον διοικητή της ΕΥΠ και τον Πρωθυπουργό. Προκειμένου, όμως, να δικαιολογήσει την επίσκεψή του στη Βουλή στις 8 Ιουλίου, ισχυρίζεται ότι «είναι πιθανόν» να έχει ενημερώσει εκείνη την ημέρα τον Βενιζέλο. Εκείνη όμως την ημέρα προετοιμαζόταν να συναντηθεί με τον Διοικητή της ΕΥΠ σύμφωνα με το email του προς τον Παπακωνσταντίνου!
Να θυμίσουμε επίσης ότι σύμφωνα με την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όταν τελικά ο Διώτης ενημέρωσε το νέο υπουργό του είπε ότι δεν παρατήρησε την ύπαρξη πολιτικών προσώπων και δεν συγκράτησε κρίσιμα ονόματα επιχειρηματιών.
Δηλαδή, μύλος!!!
politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου