Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΙΣΡΑΗΛ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Νετανιάχου

tilefoniki-epikoinonia-samara-netaniaxoyΤηλεφωνική επικοινωνία είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον ομόλογό του Ισραήλ, στον απόηχο της χθεσινής «συγγνώμης» του Μπενιαμίν Νετανιάχου προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και των δημοσίευμάτων για αλλαγές στο ενεργειακό status quo της ανατολικής Μεσογείου, μετά την επαναπροσέγγιση Ισραήλ - Τουρκίας.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Νετανιάχου για τον σχηματισμό κυβέρνησης και συμφωνήθηκε η διεξαγωγή Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου (G to G) Ελλάδος- Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα και θα προετοιμαστεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έρχεται στον απόηχο της «συγγνώμης» του Μπενιαμίν Νετανιάχου προς τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις ευλογίες των ΗΠΑ, για την ισραηλινή επέμβαση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, μία κίνηση, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε εξομάλυνση των - ταραγμένων τα τελευταία χρόνια - σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.

Μάλιστα, δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ -όπως αυτό του CNN Turk που επικαλείται δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ-, πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, και υποστηρίζουν ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων Ισραήλ - Τουρκίας πρόκειται να φέρει αλλαγές στις ενεργειακές ισορροπίες της Ανατολικής Μεσογείου.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου