Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και διαφωνούντες Νέο «όχι» από την Αλέκα σε συνεργασίες




Με την ομιλία της γ.γ. του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα ξεκίνησε σήμερα το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων από τα άλλα κόμματα.
Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ , Κώστας Ασκούνης και οι δήμαρχοι Αθήνας και Πειραιά, Γ. Καμίνης και Βασ. Μιχαλολιάκος. Στην ομιλία της, η Αλέκα Παπαρήγα παρουσίασε την εισήγηση της κεντρικής επιτροπής για το συνέδριο του κόμματος . «Βασικό πρόβλημα της στρατηγικής είναι ο εντοπισμός του κύριου κρίκου στην αλυσίδα των γεγονότων και στο πλέγμα των
αντιθέσεων της καπιταλιστικής κοινωνίας», είπε. Στο ερώτημα όμως ποιος είναι ο κρίκος απάντησε ότι δεν είναι η συνεργασία με ένα τμήμα της αστικής τάξης. «Όλα τα κόμματα μιλούν για κλέφτες, διεφθαρμένους και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ όσο βλέπει ότι έχει πιθανότητα να κυβερνήσει μιλά για κλεπτοκρατία, για καλούς και κακούς επιχειρηματίες, για κυβέρνηση της διαπλοκής ώστε να απαλλαγεί από όποιες δεσμεύσεις ανέλαβε στις τελευταίες εκλογές, ότι θα έπαιρνε μέτρα κατά των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων», είπε η Αλέκα Παπαρήγα, επιτιθέμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και κατηγόρησε για «άντληση» κομμουνιστικών ψήφων.
Σε ‘άλλο σημείο της ομιλίας της αναφέρθηκε στο δίπολο Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αντικαταστήσει το δίπολο Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και απάντησε στους διαφωνούντες κατά τον προσυνεδριακό διάλογο λέγοντας «ορισμένοι καλοθελητές μας εγκαλούν γιατί σήμερα δεν προωθούμε συνεργασίες με πολιτικά κόμματα (…] μας προτείνουν δηλαδή να αγνοήσουμε τη σχέση πολιτικής και οικονομίας».
Η Αλέκα Παπαρήγα ανέπτυξε τις προτάσεις του ΚΚΕ, που απευθύνονται όπως είπε στον λαό και δεν έχουν να κάνουν με την αλλαγή του νομίσματος, αφήνοντας και πάλι αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στρατηγική του σε σχέση με την ευρωζώνη.
Σε μία προσπάθεια αυτοκριτικής υποστήριξε ότι ο εφησυχασμός κόστισε στο ΚΚΕ. Παράλληλα, απάντησε στη θεωρία των δύο άκρων. Επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας την εθνικοσοσιαλιστικό ναζιστικό μόρφωμα που ακουμπάει στον υπόκοσμο και κάλεσε τον λαό να την απομονώσει.
Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται την Κυριακή με την ανάδειξη νέων οργάνων του κόμματος. Αν και η ίδια δεν έκανε καμία σχετική αναφορά κατά τη σημερινή ομιλία της, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η Αλέκα Παπαρήγα, 22 χρόνια μετά την ανάδειξή της στη θέση της γ.γ. εγκαταλείπει το τιμόνι του ΚΚΕ
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου