Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Fund που θα επενδύει στην αναδιάρθρωση των ελληνικών επιχειρήσεων συστήνει η Third Point Αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια επιστρέφουν στην Ελλάδα


 

Το fund θα ονομάζεται "Third Point Hellenic Recovery Fund" και θα επενδύει σε επιχειρήσεις υπό αναδιάρθρωση, όπως γνωστοποιήθηκε με επιστολή προς τους πελάτες της Third Point χθες.

Η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει λιγότερο από 1,5% των περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν τα υφιστάμενα hedge funds της στο νέο σχήμα και θα αντλήσει επιπλέον κεφάλαια από θεσμικούς επενδυτές, αναφέρει η επιστολή.

Το ελληνικό fund της Third Point θα απελευθερώνει κεφάλαια σταδιακά όταν θα προκύπτουν επενδυτικές ευκαιρίες, αναφέρει στην επιστολή της η εταιρεία. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία θα μπορέσει να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία που εως τώρα δεν τηρούν τις πάγιες προϋποθέσεις ρευστότητας που έχει θέσει η Third Point για να προχωρά σε επένδυση.

H Third Point είναι πεπεισμένη "περισσότερο από ποτέ" ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει και σημειώνει πως θέλει να συμμετάσχει στην ανάκαμψη της μέσω "κερδοσκοπικών επενδύσεων σε μετοχές", είχε γράψει σε μία παλαιότερη επιστολή προς τους πελάτες - επενδυτές της στις 9 Ιανουαρίου. Μεταξύ των επενδύσεων που έχει εξετάσει είναι ο ΟΠΑΠ.

Διαβάστε περισσότερα από το www.newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου