«Όταν μιλά ο κ.Τσίπρας έχω τεταμένη την προσοχή μου για να δω ποια συχνότητα επιλέγει. Σήμερα το πήρε πολύ αριστερά. Στο εξωτερικό που απευθύνεται σε άλλο ακροατήριο έχει πιο συντηρητικές θέσεις. Σήμερα, τον είδα αριστερό, ριζοσπάστη και θυμωμένο. Ποια είναι η αιτία του θυμού; Είναι αιχμάλωτος μίας αξεπέραστης αντίφασης της παράταξής του. Αυτής που δεν μπορεί να ισορροπήσει απέναντι στην προοδευτική, φιλολαϊκή ευρωπαϊκή προοπτική και αυτής του ΚΚΕ που λέει ότι δεν μπορεί να λες το κραυγαλέο ψέμα ότι είσαι μέσα στο ευρώ και έξω από το μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, στη Βουλή .
«Τα τελευταία τρία χρόνια ο πολίτης βιώνει την ύφεση, της ανεργίας, της μείωσης των εισοδημάτων αλλά δεν βιώνει την απόλυτη καταστροφή που ήταν το εναλλακτικό σενάριο. «Μετά την εμπειρία της Κύπρου, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λέει τέτοια ψέματα» .
Μάλιστα είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν σύγχρονος μεσαιωνικός άνθρωπος που παρακαλάει να έρθει να έρθει το τέλος του κόσμου για να δικαιωθεί πολιτικά.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έλαβε τις μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις και πέτυχε τις ευνοϊκές συμφωνίες που αποδίδουν σήμερα παίρνοντας μεγάλο κόστος ενώ σήμερα συμμετέχει ως κυβερνητικός εταίρος με μόνο γνώμονα την σωτηρία της χώρας. «Αν δεν μπαίναμε στον Μηχανισμό Στήριξης και ακολουθούσαμε το περιβόητο εναλλακτικό σενάριο θα επέρχονταν η πλήρης καταστροφή» είπε δείχνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μιλώντας για «βιασμό της λογικής».
Βολές Βενιζέλου κατά Στουρνάρα
Ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές και άσκησε έντονη κριτική και για την στάση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αναφορικά την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανεργία, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Στο ΠΑΣΟΚ ακολουθήσαμε με λάθη, παραλείψεις, νευρικότητες σταθερή γραμμή ευθύνης με κόστος. Κι έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να θέτουμε θέματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος ο οποίος είπε πως θα πετύχει την υλοποίηση του μέτρου ενιαίου φόρου στα ακίνητα, θέτει το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση πριν την τουριστική περίοδο και αναδεικνύει τα μέτρα για την ανάσχεση της ανεργίας. «Δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός. Πρόκειται για συμφωνία των κομμάτων. Και βασίζεται σε εφαρμογή πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζει. Προστατεύει την σχέση της κυβέρνησης με την αγορά. Είναι σημαντικό που υιοθετήθηκε η τροπολογία μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος πρότεινε την συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού με την συμμετοχή όλων των δυνάμεων και Συμβουλίου Κρίσης και Εθνικής Κινητοποίησης.
matrix24