Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΚΑΙ Ο ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ SPD...


Tα 150 χρόνια από την ίδρυσή του εορτάζει στη Λειψία το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, με περισσότερους από 1600 καλεσμένους από 80 χώρες
του κόσμου να λαμβάνουν μέρος στις σχετικές εκδηλώσεις.
Ανάμεσα τους βρίσκονται προσωπικότητες όπως ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά  Ολάντ, καθώς και ο πρόεδρος της Γερμανίας,  Γιόακιμ Γκάουγκ.
Ο κ. Γκάουγκ, μαζί με τον πρόεδρο του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ήταν κεντρικοί οι ομιλητές της σημερινής εκδήλωσης.

Παρούσα στις εκδηλώσεις ήταν και η συντηρητική καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, όπως  και οι σοσιαλδημοκράτες προκάτοχοι της Χέλμουτ Σμιτ και Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο πρόεδρος της γερμανικής βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ, καθώς και ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
Μιλώντας στην εκδήλωση, ο κ. Ολάντ εξήρε την ικανότητα του SPD να κάνει εκείνους τους συμβιβασμούς οι οποίοι είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. Ο γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε, ωστόσο, σύμφωνα με την Deutsche Welle, ότι η γερμανική εμπειρία δεν μπορεί να μεταφερθεί άμεσα στη Γαλλία.
Πολύ πιο επίκαιρος στην ομιλία του ήταν ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας. Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους αλλά και για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, σε σχέση με τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία ξοδεύονται για τις τράπεζες, τα μέτρα κατά της ανεργίας που πλήττει μαζικά τους νέους μοιάζουν ως «δόσεις ομοιπαθητικής».
 Η κ. Μέρκελ, από την πλευρά της, έδωσε συγχαρητήρια στους Σοσιαλδημοκράτες μέσω άρθρου της σε εφημερίδα της Λειψίας, στο οποίο χαρακτηρίζει το SPD ως μια «μαχητική και αλύγιστη φωνή για τη δημοκρατία στη Γερμανία».
Σε ανάλογο πνεύμα κινήθηκε και η ομιλία του γερμανού προέδρου στην εκδήλωση.
Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου