Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΚΗΣ



«Η σύλληψη δεν έγινε γιατί ήταν ύποπτος φυγής αλλά για λόγους επικοινωνιακούς», υποστήριξε σε έντονο ύφος ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού τονίζοντας μάλιστα ότι δίδεται η αίσθηση ότι πάμε σε μια δίκη
με εξιλαστήριο θύμα τον Άκη Τσοχατζόπουλο για να καθαρίσει η πολιτική σκηνή όλης της χώρας.
Ο δικηγόρος Γ. Παγορόπουλος ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει άμεσα και να καταθέσει ως μάρτυρας ο πρώην

πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ο οποίος όπως είπε εκ της θέσεώς του γνώριζε πολύ καλά τις ανάγκες σε εξοπλιστικά προγράμματα.
«Ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει το πραγματικό στίγμα», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Από την πλευρά του οι εισαγγελείς της έδρας δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο εξέταση μαρτύρων – πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ – τονίζοντας ωστόσο ότι η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει καθώς βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Πάντως ο εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος θέλησε να ξεκαθαρίσει για μια ακόμη φορά ότι η δίκη είναι ποινική και όχι πολιτική όπως υποστηρίζει ο Α. Τσοχατζόπουλος.

Στο μεταξύ η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αντέδρασε για ακόμη μία φορά με αφορμή τη διαβίβαση νέων εγγράφων στη δικογραφία, κάνοντας λόγο για δικονομική αστοχία και για υπόγειες διαδρομές. Η τελευταία φράση προκάλεσε την άμεση απάντηση με νόημα του προέδρου της έδρας Χρ. Κατσιάνη ο οποίος είπε: «Τις υπόγειες διαδρομές αλλού θα τις αναζητήσουμε… Άλλοι κατηγορούνται για υπόγειες διαδρομές».

fimotro 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου