Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Το ΠΑΣΟΚ οργανώνεται…



 Το σύνθημα έδωσε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη.«Σε σχέση με τις εσωτερικές διαδικασίες, θα εφαρμόσουμε το καταστατικό», είπε, προαναγγέλλοντας νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία και θα αποφασίσει τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας ανάδειξης των Δημοτικών, Νομαρχιακών και Περιφερειακών Οργανώσεων, που προγραμματίζονται για τα τέλη του μήνα. Το ανώτατο όργανο του κόμματος θα λάβει αποφάσεις σχετικά και με το ποσοστό σταυροδοσίας, με τον πρόεδρο του κόμματος πάντως, να προτείνει αυτό που εφαρμόστηκε και για την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στο Συνέδριο. Υπενθυμίζεται πως τότε το εκλογικό μέτρο ήταν τελικά 20%, μετά από …ηχηρή παρέμβαση του σημερινού γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, που ανέτρεψε ουσιαστικά την πρόταση της Ιπποκράτους για 40%.

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε επί τάπητος και τα θέματα του μητρώου, καθώς «πρέπει να δούμε την σαφήνεια του μητρώου και πρέπει να δούμε εάν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να ενταχθούν στο ΠΑΣΟΚ τώρα και δεν εντάχθηκαν προσυνεδριακά», όπως είπε, υποσχόμενος να βρεθεί λύση επί του θέματος από πριν. «Πρέπει επιτέλους να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ ένα μητρώο το οποίο να είναι εκκαθαρισμένο», είπε, δίνοντας το στίγμα για την επίλυση ενός προβλήματος που χρονίζει στο κόμμα, από την περίοδο της εκλογής του στην προεδρία ακόμα.
Ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο ίδιος και στους τομείς δράσεις και πολιτικής του κόμματος. Ζήτησε λοιπόν, τις επόμενες μέρες να οριστούν σε συνεννόηση και με τους εισηγητές του κόμματος στη Βουλή οι Γραμματείς κάθε τομέα πολιτικής, χωρίς περιορισμό στα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής… Αντίθετα, υποστήριξε πως θα πρέπει να διευρυνθεί ο κύκλος των «κατάλληλων ανθρώπων» για τέτοιου είδους θέσεις, με βάση τις προτάσεις των εισηγητών του κόμματος στη Βουλή, της Μονάδας Ανάπτυξης Πολιτικών (ΜΑΠ), του ΙΣΤΑΜΕ, ακόμα και των κοινωνικών και επαγγελματικών χώρων. Όσον αφορά στον …συντονιστή του όλου θέματος, εκεί μίλησε με γρίφους. «Θα είναι κάποιος άνθρωπος, ο οποίος κάτι συμβολίζει», είπε…
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου