Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

«Ραντεβού» στην Αθήνα δίνουν οι κτηνοτρόφοι


 
 
Σε νέες κινητοποιήσεις, για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των βοσκοτόπων και τη μη έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων, προσανατολίζονται οι κτηνοτρόφοι. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης, οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στις 17 Ιουνίου.
Μεταξύ άλλων, οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τη νέα φορολόγηση αγροτεμαχίων και βοσκοτόπων, που, όπως λένε, αυξάνει σημαντικά το ήδη «τσουχτερό» κόστος παραγωγής για τους κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα να βυθίζονται ολοένα και βαθύτερα στην «εξαθλίωση».
Περαιτέρω, οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τη μη έγκαιρη καταβολή της εξισωτικής και της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ ο κ. Καμπούρης, κάνει λόγο για εμπαιγμό των κτηνοτρόφων, οι οποίοι όπως υπογράμμισε, δεν τους έχει γίνει ακόμα η καταβολή του deminimis.
Την ίδια ώρα, με αφορμή τα σενάρια περί μείωσης των τιμών από τις γαλακτοβιομηχανίες, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων καλεί τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας να βρίσκονται σε ετοιμότητα και εγρήγορση και να μη δεχτούν σε καμία περίπτωση την όποια περαιτέρω περικοπή στο εισόδημά τους.
trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου