Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Πολλαπλά μηνύματα από το συνέδριο της ΝΔ – Η ανάγκη μας οδήγησε στη συνεργασία λέει το ΠΑΣΟΚ

samaras-synedriond

Χαιρετισμούς στο συνέδριο της ΝΔ απηύθυναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ. Την εκτίμηση ότι στην πορεία θα βρεθούν σημεία σύγκλισης παρά τα λάθη και τις παραλείψεις που υπήρξαν και οδήγησαν στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση διατύπωσε ο Σπύρος Λυκούδης. Η εθνική ανάγκη και όχι η ιδεολογία οδήγησαν στη δημιουργία της κυβέρνησης είπε από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης

“Η τρόικα δεν μετριάζει αλλά εντείνει την ανάγκη να εκπονήσουμε ένα εθνικό σχέδιο που να έχει την αποδοχή της κοινωνίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα τον καλό” είπε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης στον χαιρετισμό του αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο μελλοντικής συνεργασίας.
Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας δήλωσε ότι είναι κοινή η διαπίστωση πως ο λαός υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης αλλά ΝΔ και ΚΚΕ έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στις αιτίες και στην διέξοδο από την κρίση. “Έχει αποδειχθεί ότι οι μορφές διαχείρισης του συστήματος φιλελεύθερες ή σοσιαλδημοκρατικές δεν απαλλάσσουν το λαό από τις αντιφάσεις του. Η ανάπτυξη αν έρθει θα είναι με υψηλή ανεργία και περιορισμούς και θα συνοδευθεί από ανταγωνισμούς και συγκρούσεις. Ο λαός πρέπει να σπάσει τον φαύλο κύκλο της ανάπτυξης με φτώχεια και να πάρει στα χέρια του τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας. Δεν μας βρίσκει σύμφωνους η θεωρία των άκρων που τσουβαλιάζει τους εργατικούς αγώνες με άλλες μορφές ακόμη και φασιστικές” δήλωσε.
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας έδωσε έμφαση στην ανάγκη καταπολέμησης του φαινομένου του φασισμού. “Η κοινωνία μαζί με τα μνημόνια απαξίωσε και το πολιτικό σύστημα. Η χώρα βρίσκεται κάτω από τον ζυγό των μνημονίων. Χρέος όλων είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται να έχουν την έγκριση του λαού και να μη αφήσουν χώρο στον φασισμό να αναπτυχθεί. Οφείλουμε για το καλό του λαού μας να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και το Σύνταγμα” ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρωταγωνίστησαν στη μεταπολίτευση κατά τη διάρκεια της οποίας οι Έλληνες απόλαυσαν άνοδο του βιοτικού τους επιπέδου, δημοκρατικά δικαιώματα και ευρωπαϊκή πορεία. “Η απαξίωση της μεταπολίτευσης πλήττει την Δημοκρατία- Στην νέα προγραμματική συμφωνία προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιες. Μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα, στην λειτουργία της αγοράς, μεταρρύθμιση στο κράτος με αξιολόγηση των δομών και του ανθρώπινου δυναμικού” σημείωσε ενώ επανέλαβε ότι η εθνική ανάγκη και όχι η ιδεολογική συμπόρευση οδήγησαν στην δημιουργία της κυβέρνησης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου