Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

''Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ''...


Προϋπόθεση για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής χαρακτήρισε την επιτυχία της κυβέρνησης ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο 9ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας... «Την κυβέρνηση αυτή δεν την γέννησε η ιδεολογική συμπόρευση αλλά η εθνική αναγκαιότητα», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι παρά τις πολιτικές συγκρούσεις του παρελθόντος, αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να υπάρχει δυνατότητα απεγκλωβισμού της χώρας από τις σημερινές δυσμενείς κοινωνικές συνθήκες.
Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπήρξαν οι σημαντικότεροι πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης, που σήμερα βάλλεται λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης.
Όπως σημείωσε ωστόσο, η υπεράσπιση της μεταπολίτευσης είναι η υπεράσπιση της Δημοκρατίας, του μόνου πολιτεύματος το οποίο επιτρέπει στον καθένα ελεύθερα και δημιουργικά να διορθώσει τα λάθη του.
Εν όψει της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και όχι αυτές που επιβάλλουν δημοσκοπικά κριτήρια.
Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, πρόσθεσε, θα πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιες και η εφαρμογή τους να γίνεται με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς.
Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να υπάρξει «μια γενναία μεταρύθμιση στο φορολογικό σύστημα», αλλά και να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία της αγοράς που θα διαμορφώνουν διαφανή και υγιή ανταγωνισμό με πτώση των τιμών στα προϊόντα και τις υπηρεσίες.
Σε ό,τι αφορά τη διοικητική μεταρρύθμιση, τόνισε ότι αυτή θα πρέπει να βασίζεται στην επαναξιολόγηση των σημερινών δομών και του ανθρώπινου δυναμικού με αξιοκρατικό και όχι οριζόντιο τρόπο.
Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου