Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Σφοδρή σύγκρουση Στουρνάρα-Αβραμόπουλου για τους εξοπλισμούς> Οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί και τα συμφέροντα


Τα κανόνια τους βροντούν. Στην κυριολεξία.
Ομιλούμε για την σφοδρή υπόγεια σύγκρουση Αβραμόπουλου-Στουρνάρα για τους εξοπλισμούς.

Δεν αναφερόμαστε στο γνωστό θέμα των ΕΑΣ  (αλλά και των ΕΑΒ και ΕΛΒΟ) και την πρόσφατη έκρηξη του Αβραμόπουλου:
(Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι ο υπουργός Οικονομικών και η τρόικα έχουν ήδη στη «λίστα» τους τα ΕΑΣ, ο υπουργός Άμυνας απάντησε αυστηρά: «Δε με λένε Στουρνάρα!»)
Πληροφορίες θέλουν να υπάρχει σε εξέλιξη σφοδρή κόντρα ανάμεσα στους δύο για την αγορά νέων
εξοπλιστικών συστημάτων.  Ο υπ. Εθνικής Άμυνας πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να θωρακισθεί ενόψει και των νέων γεωπολιτικών συσχετισμών στην περιοχή της Μεσογείου ενώ ο Στουρνάρας αντιδρά στο σενάριο να δοθούν εκ νέου εκατομμύρια ευρώ σε «αγορές του αιώνα», την ώρα μάλιστα που η δίκη του Άκη βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ίδια ώρα βέβαια ο Στουρνάρας ετοιμάζεται να πετάξει κοντά στα 200 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις στους κηφήνες της ΕΡΤ τους οποίους και θα επαναπροσλάβει.

Ο υπ. Οικονομικών που είναι φίλος και θαυμαστής του Σόιμπλε δεν θάθελε με τίποτε, σε περίπτωση που ανοίξει το πουγγί για εξοπλισμούς, τα λεφτά να πάνε στους Αμερικανούς αλλά στους Γερμανούς. (Είναι έξαλλος στην ιδέα να πάρουρε τα σαπάκια Abrams, που χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί στον πόλεμο του Κόλπου κι οχι τα γερμανικά leopard  που θα έκαναν τον  Βόλγαγκ να αναπηδά από ευτυχία στο καροτσάκι του)
Ο Αβραμόπουλος από την άλλη αντιτείνει πως αν δεν προμηθευθούμε νέα οπλικά συστήματα -και μάλιστα αμερικανικά- ο Σαμαράς ακόμη κι αν τώρα καταφέρει να δει τον Ομπάμα δεν έχει καμία τύχη και πως οι Αμερικανοί θα ρίξουν την αλανιάρα κυβέρνηση.
Για την ώρα ο Σαμαράς παρατητεί σιωπηλός την εξέλιξη της σύγκρουσης των δύο υπουργών του.

Μύλος…
kourdistoportokali

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου