Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Νέες θέσεις εργασίας στο Βόλο, μετά τη συμφωνία ΜΕΤΚΑ και Γερμανών


Υπερήφανοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι, μέσω του προεδρου του Σωματείου τους, για το deal του Ομίλου Μυτιληναίου, της κατασκευής 62 αρμάτων μάχης, σύμφωνία πρόκριμα ίσως και για την κατασκευή ακόμα 20
Ότι οι εργαζόμενοι στη μονάδα παραγωγής της ΜΕΤΚΑ στο Βόλο αισθάνονται μεταξύ άλλων και
υπερήφανοι, δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΜΕΤΚΑ, Βαγγέλης Τσιτσικλής, μιλώντας στο "Radio Marconi 96,1 F.M." και στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" του Γιώργου Κουμιώτη, με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Μυτιληναίου και της γερμανικής Krauss-Maffei Wegmann, ώστε η εταιρεία να συμμετάσχει ως συμπαραγωγός στο πρόγραμμα κατασκευής 62 αρμάτων μάχη, τα οποία προορίζονται για το Κατάρ.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Τσιτσικλής, αυτή η συμφωνία αποδεικνύει ότι η ΜΕΤΚΑ είναι μία από τις λίγες εταιρείες παγκοσμίως, ικανή να αναλάβει κατασκευαστικά έργα στον αμυντικό τομέα και μάλιστα υψηλών απαιτήσεων, κάτι που έγινε κατορθωτό, διότι η εταιρεία και μάλιστα επί σειρά ετών, επενδύει στην εξειδίκευση των εργαζομένων της.

Η συμφωνία της ΜΕΤΚΑ Α.Ε. με την Krauss-Maffei Wegmann GmbH and Co KG (KMW), αφορά στην βιομηχανοποίηση της παραγωγής του χαλύβδινου σκάφους και πύργου των 62 αρμάτων μάχης που θα κατασκευαστούν και πιθανότατα αποτελεί πρόκριμα για την κατασκευή και άλλων 200 συλλογών για τον Στρατό της Σαουδικής Αραβίας.

Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία με τους Γερμανούς, η οποία ανέρχεται σε 56,5 εκατομμύρια ευρώ και η σχετική της σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί σύντομα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στο Βόλο, γεγονός που αναμένεται να τονώσει την τοπική κοινωνία, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνει ουσιαστικά την δεύτερη ραγδαία αποβιομηχάνιση της πόλης.

ΑΚΟΥΣΤΕ τις δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στη ΜΕΤΚΑ, Βαγγέλης Τσιτσικλή, στο "Radio Marconi 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" του Γιώργου Κουμιώτη:

tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου