benizelos-mexri-th-deth-h-ypografh-ths-neas-programmatikhs-symfwniasΔεν έχασε ευκαιρία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και με την αναχώρηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για τις ΗΠΑ συγκέλεσε μίνι... υπουργικό συμβούλιο με τη συμμετοχή των υπουργών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ενημέρωση του, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι επεξεργάζεται με τον πρωθυπουργό τη νέα προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης, η οποία θα αποτελέσει και το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.
Δίνοντας χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της προγραμματικής συμφωνίας ο κ. Βενιζέλος είπε πως θα έχουν καταλήξει έως τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Κατά τα άλλα, συζήτηση έγινε για την κινητικότητα στο Δημόσιο, με τον κ. Βενιζέλο να τονίζει σύμφωνα με πληροφορίες ότι η αξιολόγηση δομών και προσωπικού στις κρατικές υπηρεσίες είναι αναγκαία και να προσθέτει ότι έχει διασφαλιστεί η αξιοκρατία της διαδικασίας, η οποία θα έχει τη σφραγίδα του ΑΣΕΠ.