Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Κουβέλης Λοβέρδος και Διαμαντοπούλου ιδρύουν τη νέα κεντροαριστερά


http://egiakoumis.files.wordpress.com/2013/09/20130915-004224.jpg?w=560Σε λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, που φαίνεται να έχει βάλει λίγο νερό στο κρασί του ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρόκειται να ανακοινώσουν τη δημοκρατική συμπαράταξη και να συμπορευτούν από κοινού για την ανασύσταση της
Κεντροαριστεράς.

Ο τρόπος που θα γίνει γνωστό το νέο κόμμα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Σίγουρα, όμως, σύμφωνα με όσα συζητούνται, στόχος είναι να διοργανωθεί μια μεγάλη εκδήλωση. Συνέδριο ή συμπόσιο στο οποίο θα συμμετέχουν φορείς, κόμματα, ανεξάρτητα πρόσωπα, στελέχη μεμονωμένα, συμβάλλοντας όλοι μαζί στην υλοποίηση του στόχου.
Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις στις οποίες μετέχει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, λόγω των πολύ καλών σχέσεων που διατηρεί με πολλά στελέχη, όπως με τον Αν. Λοβέρδο, την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Γ. Φλωρίδη, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το εγχείρημα θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ ξεχωριστή σημασία θα έχει η συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στους πρωταγωνιστές: Ο κάθε ένας διατηρεί την αυτοτέλειά του, πολιτική και οργανωτική, ενώ πρώτος στόχος είναι οι ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου.
Σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και σε ό,τι αφορά την πιθανή συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, φαίνεται ότι οι αρχικές αντιδράσεις του κ. Κουβέλη έχουν αρθεί. Ειδικά μετά τη συζήτηση που είχε για το ίδιο θέμα με τον κ. Λυκούδη, φαίνεται ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έχει αρχίσει να «γλυκαίνει» τον λόγο του απέναντι στον κ. Βενιζέλο, με τον οποίο μέχρι χθες δεν ήθελε καμία επαφή. Ομως, παραμένει εξαιρετικά δύσκολο, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, στην προσπάθεια για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς που θα ανακοινωθεί να βρίσκεται εντός και το ΠΑΣΟΚ, παρότι θα το επιθυμούσε εντόνως ο κ. Βενιζέλος για ευνόητους λόγους.
Ετσι, ενώ καταβάλλεται μια ανάλογη προσπάθεια για να έρθουν πιο κοντά οργανωτικά και πολιτικά το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ και, γιατί όχι, με κοινή συμπόρευση στις ευρωεκλογές, όπως πολλές φορές έχει επισημάνει με προσκλήσεις του ο κ. Βενιζέλος στον κ. Κουβέλη, σε πρώτη φάση κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί.
Το ΠΑΣΟΚ, όσο δύσκολο και αν είναι για το ίδιο, θα πορευτεί μόνο του στις ευρωεκλογές με ό,τι αυτό σημαίνει εκλογικά και πολιτικά, ενώ τα άλλα κόμματα ήδη θα έχουν διανύσει τη φλεγόμενη βάτο της συνεργασίας και θα έχουν εξαχθεί από την κοινή γνώμη τα πρώτα συμπεράσματα και οι πρώτες εντυπώσεις από τους πολίτες. Φυσικά, μόνη της θα πορευτεί στις ευρωεκλογές και η ΝΔ, γιατί όσο και να το επιθυμεί ο Θόδωρος Πάγκαλος ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τουλάχιστον στις ευρωεκλογές δεν θα συνεργαστούν
e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου