Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Χειροπέδες σε ιταλούς εφοριακούς για «διευκολύνσεις» σε επιχειρηματίες


xeiropedes-se-italoys-eforiakoys-gia-dieykolynseis-se-epixeirhmatiesΣειρά εφόδων πραγματοποίησε σήμερα η ιταλική οικονομική αστυνομία σε γραφεία της Ιταλικής Υπηρεσίας Είσπραξης Φόρων Equitalia στην Γένοβα, στη Βενετία, στο Μιλάνο και στη Ρώμη.Τουλάχιστον πέντε ανώτεροι υπάλληλοι της υπηρεσίας φέρονται να είχαν επιτρέψει σε επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε φιλικό διακανονισμό των χρεών τους, παρά το ότι δεν
συνέτρεχαν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την έγκριση καταβολής τους σε δόσεις, σύμφωνα με πληροφορίες. Η κατηγορία που στοιχειοθετείται σε βάρος τους είναι εκείνη της διαφθοράς.

Παράλληλα, οι εν λόγω υπάλληλοι φέρονται να παρενέβησαν για να μειώσουν το συνολικό ύψος των ανείσπρακτων οφειλών που συνδέονταν με την υποχρεωτική καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.
Συνολικά, όπως έγραψε η εφημερίδα Corriere Della Sera, οι μέχρι τώρα έφοδοι σε γραφεία της Equitalia και σε κατοικίες στελεχών της φτάνουν τις 29.
«Συνεργαζόμαστε με τους εισαγγελείς για να τους βοηθήσουμε να ρίξουν άπλετο φως στην όλη αυτή δυσάρεστη υπόθεση», υπογραμμίζει, σε ανακοινωθέν της, η διεύθυνση της Equitalia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου